Blogg
Ribbe med surkål og rødkål
Hvordan få den beste juleribba? Proffkokk Øyvind Bøe Dalelv viser fremgangsmåten for å servere årets ribbe – med perfekt svor.
Publisert av Hanna Høiness 08.12.2025
Tips til julegaver
Fra skarpe kniver til profesjonelle mandoliner – i år ønsker vi oss harde pakker fra julenissen. Her har vi samlet seks julegavetips til premiumprodukter som sprer glede lengre enn til påske.
Publisert av Hanna Høiness 26.11.2025
Vin til julegodteri
Vin og julegodteri? Absolutt! Vi gir deg de beste vintipsene til seig knekk, skumnisse, nøtteaktig marsipan, pepperkaker med blåmuggost og silkemyk melkesjokolade.
Publisert av Hanna Høiness 18.11.2025
Janssons fristelse
Finn julestemningen med vår oppskrift på Janssons fristelse – en myk, rik og tradisjonsrik svensk favoritt på julebordet.
Publisert av Hanna Høiness 18.11.2025
TRE TRENDY ”TINIS”
Martini – med en twist! Her tipser vi om trendy “tinis” som gir nytt liv til tre ikoniske varianter: dirty, vodka og espresso martini.
Publisert av Nellie Karlsson 14.11.2025
Vin til suppe
Hva serverer du i glasset til en fersk fiskesuppe eller en fyldig gulasj? Her gir vi deg fire deilige suppeoppskrifter med matchende vintips.
Publisert av Nellie Karlsson 12.11.2025
Pannekaker med flambert ananas
Klassiske pannekaker – med en tropisk vri. Ingenting slår deilige pannekaker med karamellisert ananas, flambert i rom.
Publisert av Hanna Høiness 12.11.2025
Jordskokksuppe med chips og hakket gressløk
Kombinert med sprø chips og friskhakket gressløk blir denne retten en ren smaksopplevelse. Gled dine middagsgjester med en deilig høstsuppe!
Publisert av Hanna Høiness 12.11.2025
Global Z – fremtidens kjøkkenkniv
Økt slitestyrke og lengre holdbarhet. Kjenn kraften i friksjonsfri skjæring. Møt den nye kokkekniven Global Z!
Publisert av Hanna Høiness 31.10.2025
Halloween i en dekanter
Server dine skumle gjester høstens råvarer, en blanding av eple, granateple og vodka.
Publisert av Hanna Høiness 30.10.2025
Halloweendrinker
Tips til gøyale Halloweendrinker! Velg mellom en gresskarfarget sour, en grønn fruktbowl eller en nattsvart cocktail med vodka og bjørnebærlikør.
Publisert av Hanna Høiness 29.10.2025
Høstens borddekking
La høstens vakre fargeskala flytte inn – sammen med elegante glass fra Riedel skaper den magi for både bordet og stemningen.
Publisert av Hanna Høiness 17.10.2025
Bunmei knivguide
A slice of tradition – a taste of the future. Lær mer om det japanske knivmerket Bunmei og alle de sylskarpe knivene i serien.
Publisert av Hanna Høiness 16.10.2025
Meet the family
Global, Global Sai og Global Z. Hva er forskjellen mellom Global sine forskjellige knivserier? Her er egenskapene som gjør at knivene skiller seg fra hverandre.
Publisert av Hanna Høiness 15.10.2025
Epledessert i glass
Eplekake i glass, tilslørte bondepiker eller epledessert med krem og brødsmuler – smak denne nye tolkningen av en skandinavisk klassiker!
Publisert av Hanna Høiness 14.10.2025
Riktig glass til riktig drink
Finn det perfekte glasset til din favorittdrink! Riedel Drink Specific-serien inneholder glass til whiskydrinker, fizz, sour, longdrinks og kaffedrinker.
Publisert av Hanna Høiness 09.10.2025
Sprø, skinnstekt kylling med lime- og maplesjy & panzanellasalat
En ny kyllingoppskrift å elske! Her serverer Ole Martin Alfsen sprøstekt lårfilet, perfekt balansert med syrlig saus og crispi salat.
Publisert av Hanna Høiness 09.10.2025
Pannestekt lysing med brunet smør, smørdampede grønnsaker
Smøraktig, nøtteaktig, frisk og sprø! Ole Martin Alfsen byr på en fiskerett som garantert vil sanke stilpoeng hos middagsgjestene.
Publisert av Hanna Høiness 28.09.2025
Entrecôte med morkel- og peppersaus & sauterte bønner
Når entrecôte blir tilberedt på riktig vis, blir kjøttet utrolig mørt og rik på smak. Bli inspirert av Ole Martin Alfsens oppskrift og steketips.
Publisert av Hanna Høiness 28.09.2025
Velg riktig stekepanne – med Ole Martin Alfsen
Rustfri, belagt eller karbonstålpanne – hvilken stekepanne skal du velge? Stjernekokk Ole Martin Alfsen hjelper deg å gjøre riktig valg.
Publisert av Hanna Høiness 26.09.2025
Slik fungerer Pulltex AntiOx
Det er slutt på å sløse med vinen – nå kan du begynne å nyte hver dråpe i vinflasken. Pulltex AntiOx er en lifesaver for åpne flasker.
Publisert av Hanna Høiness 25.09.2025
Vin til vilt
Magert, mørt eller kraftig? Vilt kommer i mange varianter, og å velge vin til kan være utfordrende. Vi gir deg våre beste tips og oppskrifter!
Publisert av Hanna Høiness 17.09.2025SMAKFULL HØSTGRYTE MED KANTARELLER
Nyt høstens smaker! Med sesongens sopp kan du skape magi i gryten. Prøv vår herlige oppskrift på portvinsmarinert høstgryte med kantareller.
Publisert av Hanna Høiness 16.09.2025
Høstgryte med høyrygg, kantareller & syltet eple
Vær så god – her er oppskriften på høstens beste gryte! Inviter til fyldig gryte med høyrygg, kantareller & syltet eple.
Publisert av Hanna Høiness 16.09.2025
Toast med stokkand & solmodnet tomat
En av våre favorittoppskrifter! En luksuriøs, men enkel sandwich der saftig stokkand møter solmodne tomater og kremet burrata.
Publisert av Hanna Høiness 16.09.2025
Knivhåndverk fra Yoshikin
I hendene på de kunnskapsrike knivmakerne i Yoshikin veves japansk filosofi, tradisjonelt håndverk og moderne design sammen til et enkelt og stilistisk uttrykk.
Publisert av Nellie Karlsson 16.09.2025
Laks Tataki
Raskt og enkelt – og utrolig godt! Her er proffkokk Øyvind Dalelvs oppskrift på Laks Tataki.
Publisert av Hanna Høiness 12.09.2025
Piggvar med kombusmørsaus, grønn asparges & ramsløk
Kombinasjonen av sprø fisk, friske vårgrønnsaker og en smakfull smørsaus gjør denne retten til en skikkelig fulltreffer, komponert av den prisbelønte proffkokken Albin Edberg.
Publisert av Hanna Høiness 12.09.2025
Tempurafritert clarias
Relativt ny i Norge er den klimavennlige ferskvannsfisken clarias. Prøv denne smakfulle retten tempurafriterte clarias med grønn koriandermajones, komponert av proffkokk Filip Poon.
Publisert av Hanna Høiness 12.09.2025
Temaki – Sushi taco
Synes du at hjemmelaget sushi virker vanskelig? Temaki, eller sushi taco, er en enkel variant som passer perfekt å servere til familie og venner.
Publisert av Hanna Høiness 11.09.2025
Et dypdykk i japansk vin
Oppdag en verden av japansk vin! Her presenterer vi tre populære druer – med glasstips, oppskrifter og vurderinger fra vår vineksperten Liora Levi.
Publisert av Hanna Høiness 11.09.2025
Posjert røye med gule beter, brunet Hollandaise & stekt grønnkål
By på røye! I denne oppskriften anbefaler proffkokk Thomas Sjögren å trekke fisken i en smakfull lake med hvitvin og krydder.
Publisert av Hanna Høiness 08.09.2025
Riktig glass til nordiske viner
Rødt, hvitt, rosé og musserende. Hvilke vinglass passer best til nordiske viner? Vi hjelper deg med å velge riktig glass til riktig drue og type vin.
Publisert av Hanna Høiness 03.09.2025
Glassguide – Slik velger du vinglass
I hvilket glass gjør vinen seg egentlig best? Vi har satt sammen en liten guide for deg som ønsker å få bedre sjekk på vinglassene.
Publisert av Hanna Høiness 01.09.2025
Høstens nyheter 2025
Endelig nyhetslansering! I høst gleder vi oss over våre to nye merkevarer, i tillegg til nye favoritter fra Global, Riedel og Zassenhaus.
Publisert av Hanna Høiness 19.08.2025
Høstens trender fra Riedel
I høst gjør vi plass til de krystallklare nyhetene! Sett farge på bordet med Riedels eksklusive dekantere og lekre tumblerglass.
Publisert av Hanna Høiness 18.08.2025
Focaccia med dillolje & tomater
Ingenting slår lukten og smaken av nybakt focaccia. Her er den eneste oppskriften på focaccia du trenger! Smaksatt med dillolje & ferske tomater, men varier med din favoritt toppings!
Publisert av Hanna Høiness 12.08.2025
5 vinpersonligheter i sommer
Franske vingårder, Chardonnay på svaberget eller alpevandring med Riesling? Sommeren smaker forskjellig for alle – og det gjør vin også. Her er guiden til det perfekte vinglasset fra Riedels O-serien,...
Publisert av Hanna Høiness 01.07.2025
Et dypdykk i øl
Øltrenden i Norge er både stor og sterk. Men hva vet du om ølstiler, ølglass og serveringstemperatur? Vi finner ut hva som gjelder for denne gylne drikken.
Publisert av Hanna Høiness 26.06.2025
3 sommerlige fruktsalater
Finn din nye sommerfavoritt! Prøv tre friske sommersalater – perfekte til lunsj, grillbuffeten eller strandpikniken.
Publisert av Hanna Høiness 26.06.2025
Grillet kalventrecôte med poteter bakt i glør & chimichurri
Ta grillingen til neste nivå! Her er en oppskrift som garantert imponerer – både gjester og smaksløker.
Publisert av Hanna Høiness 12.06.2025
En midtsommerdrøm
Med vakkert dekket bord, blomster og rikelig med mat gjør vi oss klare for sommerens største høytid, St. Hans og midtsommer.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025
Grillet asparges med cottage cheese, erter & hageblomster
Ekte smak av sommer! Denne vakre grilltallerkenen passer perfekt som forrett eller en lett lunsj.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025
Grillede jordbær med brente bringebær og vaniljekrem
Oppdag en ny dimensjon med grillede bær! Denne sommerdesserten byr på en herlig kombinasjon av søtt, syrlig og røkt.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025
Butter board
Glem ostefatet, spekefatet og andre snacksfat. Det stilige smørfatet kommer til å løfte mingletreffene til et helt nytt nivå!
Publisert av Hanna Høiness 26.05.2025
Garden party
Sett stemningen for sommerfesten med vakre glass fra Riedel! Vi gir deg tips om vinglass og vannglass som løfter både drikken og borddekkingen.
Publisert av Hanna Høiness 23.05.2025
Sommerens bobler
Musserende vin passer til alle årstider, men det er jo noe helt spesielt med et glass bobler i sommersolen. Her får du tips om riktig glass til sommerens sprudlende drikker!
Publisert av Hanna Høiness 09.05.2025
Tips til gavebordet
Bryllup, jubileum eller en varig innflytningsgave? Her er 5 stilsikre gavetips som vil begeistre – selv den mest kresne.
Publisert av Hanna Høiness 01.05.2025
Mat med stil
Tenk på opplevelsen! La det du serverer se like bra ut som det smaker. Her er tre kreative tips for en innbydende og leken presentasjon.
Publisert av Hanna Høiness 22.04.2025
Tips til påskebordet
By på fristende smørbrød på påskebordet. Her får du tipsene til god og gul påskestemning!
Publisert av Hanna Høiness 01.04.2025
Smørbrød på 3 måter
Smørbrød er en dansk klassiker som sjelden skuffer. Her gir vi tips om tre vårlige varianter med fersk laks, kremet rekesalat og rustikk potet.
Publisert av Hanna Høiness 31.03.2025
3 x Spritz
En klassisk Aperol Spritz er alltid riktig, men prøv en ny variant! Fra en sitrusfrisk Limoncello til en blomstrete Umeshu og en bæraktig Sarti Rosa – her er tre friske spritz-oppskrifter å teste ut!
Publisert av Hanna Høiness 31.03.2025
Populære brennevin verden rundt
Fra amerikansk bourbon i vest til japansk sake i øst – hvor god oversikt har du over verdens brennevin? Vi guider deg gjennom noen av de mest populære og utforsker hva som gjør dem unike.
Publisert av Hanna Høiness 27.03.2025
Gyoza med svinekjøttdeig & chilidipp
Fredagskos 2.0! Sprø gyoza fylt av svinekjøtt. Servert med kremet spisskålsalat og en soyasaus med gochujang.
Publisert av Hanna Høiness 25.03.2025
Ungarsk gulasjsuppe
Få supper varmer så godt som en rykende varm ungarsk gulasjsuppe. En fyldig og krydret kjøttsuppe med smak av paprika og tomat.
Publisert av Hanna Høiness 11.03.2025
Drinktips - Messy Martini
Vår beste oppskrift for å komme i feststemning! Server en Messy Martini med Baileys Salted Caramel, vodka og masse karamellsaus. Slurp – så godt!
Publisert av Hanna Høiness 07.03.2025
Drinktips - Spicy Margarita
Server en Spicy Margarita! Like syrlig og oppfriskende som den klassiske varianten - men denne overrasker med en kick av jalapeño.
Publisert av Hanna Høiness 03.03.2025
Fargeglad fredagskos
Sett smak på middagene i mars! Vi gir deg tips om oppskrifter og redskaper for en annerledes tacokveld.
Publisert av Hanna Høiness 03.03.2025
Varmende hverdagssupper
Supper er den perfekte hverdagsmiddagen. De er ofte raske å lage, rimelige, enkle å variere og lette å lage – også til mange. Her er våre beste oppskrifter!
Publisert av Hanna Høiness 10.02.2025