
FUNKSJONELLE KUNSTVERK
Yaxell ble grunnlagt i Seki i 1932. Familiebedriften drives i dag av Takeshi Yamada-san, som er fjerde generasjons knivprodusent. Seki er kjent som hovedstaden for japansk kniv- og sverdproduksjon. Yaxell har tatt vare på kunnskapen som har gått i arv i generasjoner, og i produksjonen kombinerer de ny teknikk med tradisjonelt håndverk. Siden starten har selskapet vært en av Japans ledende knivprodusenter. Knivenes utrolige skarphet og fascinerende damaskusmønster har gjort dem populære i restaurantkjøkken og hos kvalitetsbevisste amatørkokker.
Produksjon
Yaxells produksjonsprosess bygger på gamle sverdsmedteknikker som har blitt foredlet og forent med moderne teknologi. Knivbladene stanses ut for hånd fra en stålplate av høykvalitetsstål. Deretter varmes bladene opp i tre omganger, den siste gangen opp til en temperatur på 1050 grader. Deretter kjøles knivene ned til -75 grader, for deretter å varmes opp en gang til. Det siste trinnet er unikt for japansk knivproduksjon og hemmeligheten bak de sylskarpe og rustbestandige knivene. Etter herdingen monteres knivhåndtakene. Yaxells knivhåndtak produseres i to typer materiale: pakkawood og micarta. Begge materialene passer utmerket i kjøkkenmiljøer og gir håndtak som er gode å holde i. Til slutt slipes hver kniv for hånd av en slipemester og mange av dem graveres også med japanske tegn.
Les mer
Quality time med Frida Ronge
Som liten jente sa Frida Ronge at hun skulle bo i Japan da hun ble stor. Allerede da hadde hun er sterk fascinasjon for landet i øst. I dag er Frida en prisbelønt kokk som i bransjen ses på som en visjonær innen svensk-japansk matlaging.
Les mer
Bak kulissene hos Yaxell
Seki ligger i de sentrale delene av Japan og er kjent som hovedstaden for japansk kniv- og sverdproduksjon. Her ble Yaxell grunnlagt i 1932.
Les mer
Hat trick for Yaxell Zen - Best i test, igjen!
Kokkekniven i Yaxells knivserie Zen har blitt testvinner tre år på rad i Aftonbladets knivtest.
Les merGARANTI & VEDLIKEHOLD
Tre år fra innkjøpsdato og datoen må bekreftes med kvittering. Skader på egg eller spiss erstattes ikke. I slike tilfeller henviser vi til nærmeste profesjonelle sliperi.
Det er en stor glede å arbeide med skarpe kjøkkenkniver. For at du skal få så mye som mulig ut av kjøkkenknivene dine, har vi samlet noen råd om hvordan du tar hånd om dem på den beste måten.