Epledessert i glass

Publisert av: Hanna Høiness, 14.10.2025

Kan vi friste med tilslørte bondepiker i ny drakt? I denne enkle, luksuriøse varianten legges det lagvis eplemos med vaniljekrem og kakesmuler.

Opprinnelsen til «tilslørte bondepiker» går tilbake til landsbygda på 1800-tallet, da folk utnyttet enkle råvarer som epler, brødrester og fløte på kreative måter. Desserten, laget av kremfløte, eplemos og smuler, har blitt servert i glass over hele Skandinavia siden tidlig på 1900-tallet. I våre naboland er den kjent som bondepige med slør i Danmark og änglamat i Sverige.

Prøv denne tolkningen av en klassiker!

Ingredienser

Tilslørte bondepiker (4 glass)

  • Epler
    3 stk
  • Vann
    1–2 ss
  • Sukker
    3 ss
  • Kanel, malt
    1,5 ts
  • Kremfløte
    2 dl
  • Vaniljesukker
    1,5 ts
  • Småkjeks, gjerne karamellkjeks eller havrekjeks
    ca 8 stk

Slik gjør du

  • Skyll, fjern kjernehuset og skjær eplene i små terninger. Ha dem i en kasserolle sammen med vann, sukker og kanel. Kok til eplene er møre. La det avkjøles.

  • Pisk fløten luftig sammen med vaniljesukker.

  • Smuldre kjeksene grovt.

  • Legg eplemosen lagvis med kremfløte og kakesmuler i glass.

  • Tips! Bygg gjerne i flere lag. Og hvorfor ikke droppe vaniljesukkeret i fløten og legg til et lag med ferdig eller hjemmelaget vaniljekrem?

Relaterte produkter