Sprø, skinnstekt kylling med lime- og maplesjy & panzanellasalat

Publisert av: Hanna Høiness, 28.09.2025

Lei av tørre filéter? Følg Ole Martin Alfsens oppskrift og steketips, og få til en sprø kyllingfilét med saftig kjøtt.

Kylling har blitt en stor middagsfavoritt – og med god grunn. Kjøttet er både godt og magert, og kan varieres i det uendelige. Her serverer Ole Martin sprøstekt lårfilet, perfekt balansert med syrlig saus og crispi salat.

En ny kyllingoppskrift å elske!

Ingredienser

Kylling (4 porsjoner)

  • Kyllinglår med skinn
    800 g
  • Salt og pepper
  • Rapsolje
    2–3 ss
  • Smør
    1 ss
  • Hvitløksfedd
    2–3 stk
  • Timian, noen kvaster
  • Limeskall

Lime- og lønnesirupsjy

  • Kyllingkraft
    1 dl
  • Limejuice
    2 ss
  • Lønnesirup
    2 ss
  • Smør, usaltet
    1 ss
  • Hakket persille, koriander og/eller basilikum

Panzanellasalat

  • Landbrød
    6 skiver
  • Klasetomater, grovhakket
    2 stk
  • Agurk, grovhakket
    0,5 stk
  • Rødløk, skiver
    1 stk
  • Selleristenger, skiver
    3 stk
  • Hvitløksfedd, knust og finhakket
    2 stk
  • Basilikum, revet
    1 bunt
  • Rødvinseddik
    3–4 ss
  • Olivenolje (extra virgin)
    0,5 dl

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 225 grader. Riv eller del brødskivene i grove biter. Stek i ovnen i 10–15 minutter, til bitene er gylne utenpå og myke inni. Du kan også riste skivene i brødrister og så dele dem.

  • Tørk av kyllingen med kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper. Varm opp en rustfri panne til middels varme (6–7 på en god induksjonstopp). Ha i oljen og fordel den godt.

  • Legg i kyllingen med skinnsiden ned. Stek uten å røre i ca. 20 minutter. Det skal frese og syde jevnt i pannen. Begynner det å sprute for mye er varmen for høy, er det ingen lyd er varmen for lav.

  • Når lyden har roet seg etter ca. 20 minutter, snu kyllingen slik at kjøttsiden vender ned. Tilsett smør, hvitløk, timian og limekall. Stek i ytterligere 3–5 minutter mens du øser fettet over kyllingen.

  • Legg kyllingen på et fat med skinnsiden opp. La fettet bli igjen i pannen.

  • Tilsett kyllingkraft, limesaft og lønnesirup i pannen. Kok opp og la sausen redusere til ønsket konsentrasjon og balanse. Pisk inn en spiseskje smør sjyen bindes litt. Avslutt med hakkede urter.

  • Gjør klar grønnsakene og legg dem i en bolle. Tilsett hvitløk og basilikum. Vend inn de avkjølte brødbitene rett før servering, og ha over olje og eddik.

  • Når brød og grønsaker er blandet må salaten serveres snarest, så vent med å blande salaten til kyllingen og sjyen er klar.

Ole Martins steketips!

Viktig å tenke på når du steker kylling, er å tørke av kyllingen godt før steking, samt å bruke en ordentlig varm panne. Hvis overflaten ikke er tørr nok, og pannen ikke er varm nok, vil kjøttet koke i stedet for å stekes. Ole Martin foretrekker å steke i en rustfri stekepanne for å få en herlig gyllenbrun overflate. En panne uten belegg fungerer omtrent som en grill. I starten kan råvaren feste seg i pannen under steking, men så snart porene har lukket seg, slipper pannen taket.

Relaterte produkter