Temaki – Sushi taco

Publisert av: Hanna Høiness, 11.09.2025

Synes du at hjemmelaget sushi virker vanskelig? Prøv Frida Ronges oppskrift på temaki. Sushi har aldri vært enklere – eller morsommere!

Glem styret med nigiri og makiruller. Temaki, eller sushi-taco, er en uformell variant av sushi som er perfekt å servere til familie og venner. La gjestene plukke sine favorittingredienser og bygge sine egne kremmerhus! Frida Ronges deilige oppskrift kombinerer fersk røye, perfekt sushiris, smørstekte kantareller, kålrabigari og soyamajones.

Japanske taco – på nordisk vis!

Ingredienser

Temaki (4 porsjoner)

  • Sushiris, kokt
    5 dl
  • Rå fisk (helst røye eller abbor)
    400 g
  • Kantareller (evt. enoki eller østerssopp)
    250 g
  • Smør, til steking
  • Agurk
    0,5 stk
  • Noriark
    12 stk
  • Gressløk
    1 bunt
  • Salatblader
    12 stk
  • Shisoblader (evt. karse, koriander eller kjørvel)
    6 stk
  • Furikake (evt. ristede sesamfrø)
    3 ss

Rask kålrabigari

  • Kålrabi, skrelt og høvlet
    ca 2–3 dl
  • Ingefær, skrelt og revet
    ca 2 ss
  • Sushizu (sushieddik)
    1 dl

Soyamajones

  • Majones
    2 dl
  • Soyasaus
    1 ss
  • Sesamolje
    2 ts

Til servering

  • Ørret-, laks- eller løyrom
  • Soyasaus
  • Spiselige blomster
  • Shichimi togarashi (valgfritt)

Slik gjør du

Tilbehør

  • Kok risen etter anvisningen på pakken.

  • Ha ingrediensene til kålrabigarien i en kjele. Varm opp på lav varme i noen minutter, til kålrabien mykner. La avkjøles.

  • Rens og del kantarellene. Varm opp en stekepanne med smør. Stek soppen på middels varme til den er gyllenbrun. Tilsett gressløken mot slutten av stekingen og vend rundt.

  • Plukk salaten i blader, skyll og tørk dem. Skjær agurken i avlange staver. Del noriarkene i to.

  • Bland sammen ingrediensene til soyamajonesen.

Røye

  • Skjær fisken i ca. 0,5 cm tykke skiver eller i terninger på ca. 2 x 2 cm.

  • Tips! Ha gjerne en bolle med vann ved siden av når du skjærer, slik at du kan fukte knivbladet innimellom og få skarpere snitt.

Servering

  • Legg opp alle ingrediensene på et fat og i små skåler, så det blir enkelt å sette sammen temakiene.

  • Start med å legge en liten pute av ris på et noriark. Dryss over furikake og legg på litt soyamajones.

  • Fyll på med ønskede ingredienser og rull sammen noriarket til en kremmerhusform. Topp med rogn, soyasaus, noen spiselige blomster og en klype shichimi togarashi.

  • Tips! Temaki smaker best når noriarket fortsatt er sprøtt, så det er lurt å sette sammen og servere kremmerhusene rett før de skal spises.

Relaterte produkter