Jordskokksuppe med chips og hakket gressløk

Publisert av: Hanna Høiness, 12.11.2025

En elegant forrett til middagsbesøket – eller en varmende hverdagsrett med det lille ekstra. Denne suppen må du test ut!

Med silkemyk konsistens og mild, nøtteaktig smak er jordskokken skapt for puréer og kremede supper. Sammen med litt sprø chips og friskhakket gressløk byr denne suppen på en ekte smaksopplevelse.

Perfekt å servere gjester!

Ingredienser

Jordskokksuppe (4 porsjoner)

  • Gul løk
    1 stk
  • Smør
    1 ss
  • Jordskokker
    500 g
  • Hvitløksfedd
    2 stk
  • Hvitvin
    2 dl
  • Vann
    6 dl
  • Grønnsaksbuljong
    2 terninger
  • Fløte
    3 dl
  • Salt og pepper

Til servering

  • Rotfruktschips
  • Gressløk, hakket
    0,5 dl

Slik gjør du

  • Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell jordskokkene og skjær dem i mindre biter.

  • Fres løken i smør i en tykkbunnet gryte. Når den begynner å bli myk, tilsett hvitløken og stek raskt. Hell i hvitvinen og la væsken koke inn til omtrent halvparten.

  • Tilsett jordskokken sammen med vann og buljongterninger. Rør om. La det koke under lokk til jordskokken er mør, ca. 10–15 minutter.

  • Tilsett fløte, kok opp og miks suppen glatt med en stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper.

  • Server suppen med sprø rotfruktschips og et dryss hakket gressløk.

Relaterte produkter