Toast med stokkand & solmodnet tomat

Publisert av: Hanna Høiness, 16.09.2025

Imponer med en luksuriøs og enkel sandwich der saftig stokkand møter solmodne tomater og kremet burrata. En favorittoppskrift fra svenske proffkokk Gustav Leonhardt.

Villand passer like godt til ovnsbakte rotgrønnsaker og rødvinssaus som til ferske grønnsaker, oster og fruktige tilbehør. Kjøttet er mørt og smakfullt, og har en subtil viltsmak. Tilberedt riktig blir det både saftig og fyldig i smaken. Bruk gjerne en rustfri stekepanne for å få til den herlige sprø overflaten.

Ingredienser

Toast med stokkand og solmodnet tomat (1 toast)

  • Hel villand (evnt 2 stk brystfileter)
    1 stk
  • Surdeigsbrød
    1 skive
  • Olje til steking
    2 ss
  • Burrata
    0,5 stk
  • Tomater
    2 stk
  • Salt
  • Svart pepper
  • Olivenolje

Slik gjør du

  • Hvis du bruker en hel villand, start med å skjære ut brystfiletene. Salte filetene.

  • Varm opp olje i en rustfri stekepanne. Stek filetene på høy varme til de får en fin skorpe på den ene siden. Snu og stek den andre siden like lenge (ca. 1 min pr cm tykkelse på hver side). Løft filetene ut av pannen. La dem hvile på en tallerken.

  • Tilsett olivenolje og stek brødskiven gyllen i samme panne.

  • Mos burrataen med en gaffel. Bland med litt olivenolje, salt og pepper. Skjær tomatene i skiver.

  • Bygg opp smørbrødet med brødskiven i bunnen. Smør på burratablandingen, legg på tomatskivene og topp med skivet villand.

Relaterte produkter