
Middagstips til helgen fra Ole Martin Alfsen! Sprø pannestekt lysing med nøtteaktig, brunet smør og dampede grønnsaker.
Lysing har et hvitt, fint og fast kjøtt som minner om torsk. Når fisken tilberedes på riktig måte, er den en ekte delikatesse. Følg Ole Martins oppskrift og steketips, for å servere en rett som garantert vil sanke stilpoeng hos middagsgjestene.
Smøraktig, nøtteaktig, frisk og sprø!
Ingredienser
Ole Martins steketips!
Å steke fersk lysing kan føles vanskelig. Mange bekymrer seg for at kjøttet skal bli tørt, litt kjedelig eller at det falle fra hverandre. Her er det viktig å velge riktig stekepanne. En panne med non-stick belegg er førstevalget til fisk, siden den er bedre egnet til å håndtere sarte råvarer. Stek i kort tid, på relativt høy varme og med rikelig mengde smør i pannen. Da får du lysing med en sprø, gyllenbrun overflate og en kjerne som skinner i perlemor.