DRUESPESIFIKT MED RIEDEL: CABERNET/MERLOT
Druesorten er en av de viktigste faktorene for hvordan en vin lukter og smaker. Det som også er avgjørende for vinopplevelsen, er hva slags glass vinen drikkes av. I Druespesifikt med Riedel går vineksperten Liora Levi gjennom noen av våre favorittdruer – og hvilken type glass som kreves for at vinen skal komme til sin rett.
Cabernet/Merlot
Cabernet Sauvignon er en av vinverdenens mest kjente blå druer. Druen kommer opprinnelig fra Bordeaux i Frankrike, der den har blitt dyrket siden 1600-tallet. I Bordeaux blandes alltid Cabernet Sauvignon med andre druesorter. En vanlig kombinasjon er Cabernet Sauvignon og Merlot. Begge druesortene kommer fra Frankrike, men de er enkle å dyrke og finnes i dag i de fleste klimaer og deler av verden. Viner som er laget av disse druene, har ofte en kraftig smak med mye tanniner og syre. Typisk for Cabernet Sauvignon er toner av solbær.
Kort om druene:
• Opprinnelig fra Bordeaux
• Har mye fruktsmak
• Innslag av mørke bær
• Gir en kraftig vin
• Mye tanniner
• Krydret
GLASS TIL CABERNET/MERLOT
Riedels vinglass til Cabernet- og Merlotviner har en stor, høy klokke med relativt liten åpning. Klokkens form hever opplevelsen av vinen ved å dempe skarpheten og den mest aggressive syren. Det gjør at fruktsødmen i druen trer frem, og smaken av vinen blir både rundere og fyldigere.
Kort om glasset:
• Stor, høy klokke og en liten åpning
• Bevarer vinens fruktighet
• Reduserer vinens bitterhet
• Bevarer aromaene i glasset
• Passer også: Sangiovese, Brunello di montalcino
Se alle glass til Cabernet/Merlot her
SPISE TIL CABERNET/MERLOT
Til disse vinene kan du spise:
• Kjøtt med mye fettmarmorering
• Rike/fete sauser
• Gratenger
• Kremet/rikt tillbehør