Pannekaker med flambert ananas

Publisert av: Hanna Høiness, 12.11.2025

Klassiske pannekaker – med tropisk vri! Gjør som den svenske proffkokken Gustaf Leonhardt og topp pannekakene med karamellisert ananas, flambert i rom.

Pannekaker + ananas = sant. Mørk rom brukes når ananasen flamberes. Dette gir retten en tropisk friskhet og en subtil, karamellisert sødme – den perfekte balanse mellom det syrlige og det dype.

På tide å hotte opp din vanlige pannekakeoppskrift!

Ingredienser

Pannekaker (12 stk)

  • Mel
    3 dl
  • Melk
    6 dl
  • Egg
    3 stk
  • Smør
    50 g
  • Salt
    En klype
  • Sukker
    En klype

Flamberte ananas

  • Sukker
    3 ss
  • Smør
    25 g
  • Fersk ananas
    1 stk
  • Mørk rom
    4 cl
  • Ananasjuice
    0,5 dl

Slik gjør du

Pannekaker

  • Visp sammen mel og melk til en jevn røre. Tilsett egg, salt og sukker.

  • Ta en kasserolle og brun smøret. Rør det inn i røren.

  • Varm opp en belagt panne med litt smør. Stek pannekakene på middels til høy varme, til de er gyllenbrune.

Flamberte ananas

  • Smelt sukkeret i en karbonstålpanne til det blir gyllenbrunt. Tilsett smør og rør sammen til en karamellblanding.

  • Skjær ananasen i biter og tilsett den i karamellen. Hell på mørk rom.

  • Ta pannen av platen og sett den fritt under god takhøyde, ikke under vifte. Tenn på med en fyrstikk og la det flambere.

  • Tilsett ananasjuice og la alt koke sammen til en saus.

  • Server pannekakene sammen med den flamberte ananasen (og en klatt kremfløte for ekstra smak).

Relaterte produkter