Blogg
Butter board
Glem ostefatet, spekefatet og andre snacksfat. Det stilige smørfatet kommer til å løfte mingletreffene til et helt nytt nivå!
Publisert av Hanna Høiness 26.05.2025Smørbrød på 3 måter
Smørbrød er en dansk klassiker som sjelden skuffer. Her gir vi tips om tre vårlige varianter med fersk laks, kremet rekesalat og rustikk potet.
Publisert av Hanna Høiness 31.03.20253 x Spritz
En klassisk Aperol Spritz er alltid riktig, men prøv en ny variant! Fra en sitrusfrisk Limoncello til en blomstrete Umeshu og en bæraktig Sarti Rosa – her er tre friske spritz-oppskrifter å teste ut!
Publisert av Hanna Høiness 31.03.2025Gyoza med svinekjøttdeig & chilidipp
Fredagskos 2.0! Sprø gyoza fylt av svinekjøtt. Servert med kremet spisskålsalat og en soyasaus med gochujang.
Publisert av Hanna Høiness 25.03.2025Ungarsk gulasjsuppe
Få supper varmer så godt som en rykende varm ungarsk gulasjsuppe. En fyldig og krydret kjøttsuppe med smak av paprika og tomat.
Publisert av Hanna Høiness 11.03.2025Asiatiske kålruletter med svinekjøttdeig
Kålruletter er en klassiker i det norske kjøkkenet, og det kan være gøy å utfordre tradisjonene med nye smaker. Prøv vår asiatisk-inspirerte oppskrift!
Publisert av Hanna Høiness 03.02.2025Mocktail med pasjonsfrukt
En forfriskende alkoholfri punsj som kan serveres til alle anledninger. En oppskrift som passer like godt til voksne som til barn.
Publisert av Hanna Høiness 15.01.2025Forfriskende Agua fresca
Agua fresca kan lages på mange måter. Nyt denne oppskriften der smakstilsetningene er agurk, eple, mynte og lime.
Publisert av Hanna Høiness 07.01.2025Svitsj til Switchel
Er du klar for den kalde fine tida? Ingefær, eplesidereddik og sitron – smak den populære helsedrikken Switchel
Publisert av Hanna Høiness 27.12.2024Fudge med kardemomme
Lag din egen fudge til jul! En sikker stemningskaper med proffkokk Louise Johansson sitt beste fudge-oppskrift.
Publisert av Hanna Høiness 23.12.2024Sjøkrepshale med smørsaus
Kreps til forrett – ja, takk! Imponer med denne smakfulle oppskriften på sjøkrepshale servert med en smakfull skalldyrsmørsaus.
Publisert av Hanna Høiness 20.12.2024Drinktips - Espresso Martini
En kaffe etter maten? Espresso Martini er en populær og luksuriøs klassiker fra 80-tallet som leverer like høyt på kremhet som på koffein.
Publisert av Hanna Høiness 06.12.2024Potetkake à la Janssons fristelse
Den tradisjonsrike svenske gratengen “Janssons fristelse” smaker alltid riktig, men prøv også denne spennende varianten av potetkaken med ansjos.
Publisert av Hanna Høiness 03.12.2024Bakad choklad med lingonpäron & salt kolasås
Lyx i varje tugga! Stjärnkocken Stefan Karlsson serverar en otrolig chokladdessert som fullkomligt smälter i munnen.
Publisert av Lena Unger 27.11.2024Laks Tataki
Raskt og enkelt – og utrolig godt! Her er proffkokk Øyvind Dalelvs oppskrift på Laks Tataki.
Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024Hvit gløgg
Tid for gløgg! Prøv denne hjemmelagede hvitvinsgløggen med smak av kryddernellik, kanel og appelsin!
Publisert av Hanna Høiness 19.11.2024Ovnsbakt lange med rotgrønnsaker, rømme & brødsmuler.
En ny julefavoritt! Stjernekokk Stefan Karlsson har hentet inspirasjon fra lutefisk og komponert en helt egen variant med ovnsbakt lange.
Publisert av Hanna Høiness 19.11.2024Sprø salat med grønnkål, appelsin & mandler
Tips til tradisjonsmiddager i mørketiden! Denne flotte salaten passer til både julebord, Thanksgiving og til Mortensaften som feires den 10. november.
Publisert av Hanna Høiness 14.11.2024Bakt sjokoladedessert med tyttebærpærer & salt karamellsaus
Luksus i enhver bit! En bakt sjokoladekake utenom det vanlige – og den perfekte avslutningen på et middagsselskap.
Publisert av Hanna Høiness 30.10.2024Varm eplecider med bourbon
Eple og kanel er en vellykket smakskombinasjon - som vi i dette tilfellet har fanget i en varm drikk. Perfekt for årets kalde dager!
Publisert av Hanna Høiness 24.10.2024DEILIG HØSTRISOTTO
På kjølige høstdager smaker en varm risotto med kantareller ekstra godt!
Publisert av Hanna Høiness 22.10.2024Cheesy smashburger – med trøffel & karamellisert løk
Proffkokk Øyvind Bøe Dalelv deler oppskriften på sin signaturrett: Smash burger. Sprø, deilig og magisk god!
Publisert av Hanna Høiness 15.10.2024Høstgryte med høyrygg, kantareller & syltet eple
Vær så god – her er oppskriften på høstens beste gryte! Inviter til fyldig gryte med høyrygg, kantareller & syltet eple.
Publisert av Hanna Høiness 08.10.2024Toast med kantareller & løyrom
Skogens og havets gull på samme toast. Værsågod – her er oppskriften på høstens mest luksuriøse forrett.
Publisert av Hanna Høiness 23.09.2024Pink pasta
Trendretten nummer én? Rosa pasta eller Barbie-pasta lager du raskt ved å blande pasta med en saus laget av rødbeter og geitost.
Publisert av Hanna Høiness 12.09.2024Sprø eplechips
Høst sesongens epler og forvandle dem til sprø eplechips – en sunn, fargerik og smakfull snack laget av årets hagefrukt.
Publisert av Hanna Høiness 10.09.2024Drinktips - Clover Club
Sour power! Clover Club er en syrlig cocktail med smak av bringebær og har en deilig, lys rosa farge.
Publisert av Hanna Høiness 27.08.2024Drinktips - Rabarbra Gimlet
Gimlet består av gin og søtet limejuice. I denne oppskriften er det også rabarbrasirup, som gir drinken både mer farge og smak.
Publisert av Hanna Høiness 27.08.2024Drinktips - Thai Basil
Liker du drinker med en snert? Se her! Thai Basil er en smaksrik drink som både leverer kremet tekstur og spennende kontraster.
Publisert av Hanna Høiness 27.08.2024Chirashi sushi – Bento style
Lag din egen Chirashi sushi – Bento style. Rakst, enkelt og magisk godt!
Publisert av Hanna Høiness 14.08.2024Nordisk sushibowl med reker & soyamarinerte egg
Lag en nordisk sushibowl med reker og soyamarinerte egg – så enkelt og godt!
Publisert av Hanna Høiness 08.08.2024Fiskesuppe med skalldyr
Havets delikatesser i en skål. Skjem bort gjestene dine med en luksuriøs fisk- og skalldyrsuppe!
Publisert av Hanna Høiness 06.08.2024Mocktails med David Kringlund – Lys lager med bringebær
Smaker som øl, bringebær, rosmarin og sitron gjør denne drinken like forfriskende som den er kompleks. Prøv med alkoholfri lager!
Publisert av Hanna Høiness 02.08.2024Focaccia med dillolje & tomater
Ingenting slår lukten og smaken av nybakt focaccia. Her er den eneste oppskriften på focaccia du trenger! Smaksatt med dillolje & ferske tomater, men varier med din favoritt toppings!
Publisert av Hanna Høiness 01.08.2024Drinktips - Strawberry Ice Cream Martini
En drømmedrink for de sukkersøte! Denne dessertdrinken får sin farge og smak fra jordbær i både frossen, fersk og flytende form.
Publisert av Hanna Høiness 31.07.2024Baguetter med urtepesto & coppaskinke
Oppskrift for pikniken! Sommerlige baguetter fylt med hjemmelaget urtepesto, burrataost og lufttørket coppaskinke. Server gjerne sammen med frisk frukt.
Publisert av Hanna Høiness 30.06.2024Akevittdrink - Never Say Meir
Bartenderen Johannes Sæterbø byr på en forfriskende jordbærdrink med akevitt som base. En akevittdrink i en smaksrik kombinasjon som garantert vil slå an!
Publisert av Hanna Høiness 28.06.2024Ciabatta med lettrøkt røye & ville urter
Lettrøkt røye, rømme, rødløk og lodderogn møtes i en ciabattasandwich, full av smak og teksturer. Et godt oppskriftstips til utflukten!
Publisert av Hanna Høiness 14.05.202417. mai – Crispy grønn salat
Samles till 17. maifrokost! Vår vinekspert og Riedel-ambassadør Liora Levi byr på sin favorittsalat som vil begeistre store og små.
Publisert av Hanna Høiness 03.05.202417. mai – Quinoasalat
Sesongens friske råvarer i én skål – Liora Levi presenterer en av sine favorittretter og viser oss hvordan hun skaper 17. maistemning. HURRA!
Publisert av Hanna Høiness 03.05.2024Couscoussalat med melon & jordbær
Sommerens salat til ALL grillmat, er denne! Tilbered couscous på fem minutter og bland med jordbær, cantaloupemelon og fetaost. Server gjerne med jalapeñodressing!
Publisert av Hanna Høiness 30.04.2024Butterdeigterte med mangold & chevre
Sprø butterdeig toppet med sitronkrem, mangold i ulike farger, høvlet chevre og basilikumblader – høres det ikke herlig ut? Serveres som snitter eller med et herlig tilbehør!
Publisert av Hanna Høiness 11.04.2024Ovnstekte arparges med ramsløk & Hollandaisesaus
Vårens smaker og farger på tallerkenen! Start våren med denne oppskriften på en deilig forrett med grønn og hvit asparges og Hollandaisesaus.
Publisert av Hanna Høiness 11.04.2024Sushibowl - Chirashi Sushi
Chirashi Sushi er en ekte klassiker innenfor det tradisjonelle japanske kjøkkenet og kan også beskrives som: sushi i en skål.
Publisert av Hanna Høiness 08.04.2024Tamagoyaki - Japansk omelett
Pimp rullen din eller Chirashi-skålen med den japanske omeletten Tamagoyaki. Et klassisk sushi-tilbehør som er like godt som det er enkelt å lage.
Publisert av Hanna Høiness 07.04.2024Eggs Royale
Har du smakt Eggs Benedict, må du prøve ut en Eggs Royale! Dette er en variant av den klassiske eggeretten der kjøttet byttes ut med fristende kaldrøkt laks.
Publisert av Hanna Høiness 04.04.2024Yuzuiskrem med mandelflarn
Mesterkokk Christin Kashou har yuzu som sin favorittfrukt. Her er en variant av en yuzuiskrem som hun serverte i finalen i Sveriges Mästerkock. Må prøves!
Publisert av Hanna Høiness 25.03.2024GRILLET BURFANGET SJØKREPS MED JORDSKOKK
Stjernekokken Stefan Karlsson, som er ambassadør for de japanske knivene Tamahagane, deler en oppskrift på grillet, burfanget sjøkreps med jordskokk og skummete krepssaus.
Publisert av Karin Cushing 20.03.2024Drinktips - Penicillin
Skål inn helgen med et glass Penicillin! Den kurere kanskje ikke forkjølelsen din - men den vil garantert få deg til å føle deg bedre.
Publisert av Hanna Høiness 07.03.2024Grønnkålsuppe med erter & grønn curry
En kremet suppe treffer alltid riktig – året rundt! En av Louise Johansson anbefalinger er en rykende varm suppe i vårens grønne farger.
Publisert av Lena Unger 19.02.2024Rose av hiramasa, grapefrukt & agurk
Overøs med kjærlighet! Og imponer en du er glad i med denne deilig sashimi-rosen! Oppskriften er fra proffkokken Louise Johansson.
Publisert av Lena Unger 14.02.2024Maisdipp
Rask, enkel og utrolig god - er denne kremete maisdippen med chili. Den ultimate følgesvennen til tacokvelden!
Publisert av Åsa Hendberg 13.02.202450/50-kjøttboller med pasta & tomatsaus
Klimavennlige kjøttboller - javisst! Den svenske proffkokken Jessie Sommarström deler sin deilige oppskrift laget med 50% kjøttdeig og 50% deig av belgfrukter.
Publisert av Lena Unger 12.02.2024Bao-buns
Den tradisjonsrike Fastelavnsbollen finnes nå i alle mulige former. Proffkokken Louise Johansson deler sin nye favoritt: Bao-buns!
Publisert av Lena Unger 11.02.2024Ertemole
Like god som den klassiske varianten, men laget med grønne erter i stedet for avokado. Ertemole er et alternativ til guacamole som er både snillere mot miljøet og mot lommeboken.
Publisert av Nellie Karlsson 18.01.2024Drinktips - Campfire cocktail
Her er en drink som garantert vil begeistre deg! Den er full av smak, frukt og farge - og fargen skifter elegant fra rødt til gult.
Publisert av Lena Unger 17.01.2024Nudelsuppe med grønnsaker & sopp
Få liv i slitne grønnsaker og ta vare på de halvfulle boksene i kjøleskapet. Prøv denne supergode nudelsuppen laget av rester!
Publisert av Lena Unger 15.01.2024Stekt spisskål med panko og vinaigrette på brunet smør
En vegetarrett der spisskål er stjernen på tallerkenen. Den svenske profesjonelle kokken Thomas Sjögren står bak oppskriften.
Publisert av Lena Unger 15.01.2024Veganske soppdumplinger med buljong & pak choy
Prøv en oppskrift fra matinspiratøren Sofia Henriksson. Oppskriften kommer fra kokeboken "Always Hungry" og inspirasjonen fra hennes reiser i Asia.
Publisert av Sofia Rönnkvist 11.01.2024