Når høsten setter inn med sine kjølige kvelder, er det lite som slår en varm og kremet risotto. Den fyldige smaken og myke konsistensen gjør den til en perfekt høstmiddag når mørket faller på og temperaturen synker.
Ingredienser
(4 personer)
4 dl risottoris (carnaroliris)
200 g kantarell
100 g sjampinjong
10 g traktkantarell, tørket
3 dl hvitvin
1,2 l hønsebuljong
1 stk sjalottløk
2 hvitløksfedd, finhakket
100 g parmesan, revet
50 g smør
smør til steking
salt og pepper
SLIK GJØR DU
Ha risottorisen i en stor og bred kasserolle med litt smør. La risen ”svette” og tilsett tørket traktkantareller og sjalottløk.
Tilsett hvitvin og la den koke inn sammen med risen.
Spe risottoen med hønsebuljong. La den småkoke forsiktig hele tiden. Dette tar ca. 18 minutter, men les på pakken for eksakt koketid.
Ha smør i en stekepanne, og stek kantareller og sjampinjonger sammen.
Når risen har fått ønsket konsistens, og det ikke er mer buljong igjen, tilsetter du 50 g smør og revet parmesan.
Legg opp risen og ha nystekt sopp på toppen!
Kos!