Chirashi sushi – Bento style

Publisert av: Hanna Høiness, 14.08.2024



Presenteras av:  


Bentō – betyr lunsjboks på japansk og handler om at det skal være enkelt å spise. Og det er akkurat dette proffkokk Frida Ronge viser med sin Chirashi sushi Bento-style
.

På tallerkenen får du en elegant rett som imponerer – og i en lunsjboks har du noe å se frem til.
Del opp fisken, kamskjellene, agurken og tamagon i biter. Deretter drysser du over finhakket gressløk, klippet nori og tangkaviar. Så enkelt – og så godt!

 

INGREDIENSER

Chirashi sushi Bento style 
(2 porsjoner) 

200 g sushiris
4 kamskjell
100 g laks, regnbueørret eller røye
100 g kveite, gjørs eller abbor
2 ss rød tangkaviar
1 dl tamago, skåret i biter
1 dl agurk, skåret i biter
3 ss finhakket gressløk
Kålrotgari
Wasabi
1 ark nori, klippet i firkanter


Tamago i ovn 
​(6 porsjoner) 

4 egg
1 klype salt
½ ts dashinomoto (kan utelates)

...

SLIK GJØR DU 

Bowl

Skjær alle ingrediensene i firkantede biter.

Legg sushirisen på en tallerken, legg på fisk, skalldyr, tamago, agurk, og topp med tangkaviar, gressløk og nori.

Server med kålrotgari, wasabi og soyasaus.


Tamago i ovn

Sett ovnen på 90 grader.

Visp sammen egg, salt og dashinomoto. Sil røren gjennom en sil.

Dekk en ovnsfast rektangulær form med plastfolie. Formen skal fylles med cirka 1 cm røre, så bruk ikke for stor form. Hell i røren og dekk med plastfolie.

Stek midt i ovnen i 10–15 minutter, til røren har stivnet.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ