Grillet asparges med cottage cheese, erter & hageblomster

Publisert av: Hanna Høiness, 05.06.2025

Grill mer grønt! Med bare noen få ingredienser tryller du frem sommerens vakreste grilltallerken.

Med spede aspargesskudd og blomster fra hagen – får du en grillrett der sesongens smaker virkelig får skinne, signert vår danske proffkokk Rebecca Siri. 

Perfekt som både forrett og lett lunsj!

Ingredienser

  • Aspargesstilker
    10 stk
  • Sukkererter
    ca 1 kg
  • Cottage cheese
    300 g
  • Sitron, saft og skall
    1 stk
  • Olivenolje
  • Fikenbladolje (valgfritt)
  • Salt og pepper
  • Spiselige hageblomster, til servering

Slik gjør du

  • Skrell aspargesen. Knekk av eller skjær bort den nederste delen av hver stilk, ca. 2–3 cm.

  • Grill aspargesen med litt olivenolje, salt og pepper.

  • Skyll og sil cottage cheesen forsiktig i kaldt vann. Smak til med litt sitronsaft og salt.

  • Plukk ønskede blomster fra hagen. Ta ertene ut av belgene.

  • Ved servering, legg først cottage cheese og erter på tallerkenen. Topp med asparges, olje og avslutt med spiselige blomster.

Relaterte produkter