Posjert røye med gule beter, brunet Hollandaise & stekt grønnkål

Publisert av: Hanna Høiness, 08.09.2025

By på røye! En rett som er like elegant som den er enkel å lykkes med.

Prøv denne spennende måten å tilberede røye på – trekk fisken i en smakfull lake med hvitvin og krydder. Legg til en kremet hollandaise, noen søte gule beter og litt stekt grønnkål. En oppskrift på en perfekt balansert hovedrett.

Test ut nå på høsten!

Ingredienser

Posjert røye (4 porsjoner)

  • Røyefileter
    2 stk
  • Hvitvin
    3 dl
  • Vann
    2 dl
  • Svart pepper
    0,5 ts
  • Fennikelfrø
    0,5 ts
  • Dillfrø
    0,5 ts
  • Salt

Brunet hollandaise

  • Eggeplommer
    2 stk
  • Smør
    200 g
  • Sitron
    0,5 stk
  • Salt

Stekt grønnkål

  • Grønnkål
    4 stilker
  • Matolje
    1 ss
  • Salt

Øvrig

  • Gule beter
    8 stk
  • Spiselige blomster, til servering

Slik gjør du

Gule beter

  • Kok de gule betene møre i saltet vann. Ta dem opp av kjelen og la dem avkjøles.

  • Skrell betene og skjær dem i båter før servering.

Brunet hollandaise

  • Brun smøret og la det avkjøles til ca. 80 grader.

  • Kakk eggeplommene i en kasserolle. Press i sitron og tilsett salt. Varm opp på svak varme og visp eggeplommene til de begynner å tykne. Ta kasserollen av platen.

  • Hell i smøret, i en tynn stråle under kraftig omrøring. Fortsett å vispe til du er fornøyd med konsistensen. Tilsett eventuelt litt vann om sausen blir for tykk.

Posjert røye

  • Bland hvitvin, vann, salt og krydder i en kjele. Kok opp.

  • Legg i røye-filetene, sett på lokk og ta kjelen til side. La fisken trekke i ca. 10–15 minutter, avhengig av tykkelse.

  • Løft opp filetene og trekk av skinnet før servering. Del hver filet i to.

Stekt grønkål

  • Skyll grønnkålen. Riv bladene fra stilken og del i mindre biter. Masser inn olje og salt.

  • Varm forsiktig opp en stekepanne til høyeste temperatur. Stek grønnkålen til den får farge.

Servering

  • Først hollandaise i bunn av tallerkenen. Legg så et stykke fisk over og fordel båter av gule beter rundt. Dander til med grønnkål og topp med spiselige blomster.

Relaterte produkter