Posjert røye med gule beter, brunet Hollandaise & stekt grønnkål
Publisert av: Hanna Høiness, 08.09.2025
By på røye! En rett som er like elegant som den er enkel å lykkes med.
Prøv denne spennende måten å tilberede røye på – trekk fisken i en smakfull lake med hvitvin og krydder. Legg til en kremet hollandaise, noen søte gule beter og litt stekt grønnkål. En oppskrift på en perfekt balansert hovedrett.
Test ut nå på høsten!
Ingredienser
Posjert røye (4 porsjoner)
- Røyefileter2 stk
- Hvitvin3 dl
- Vann 2 dl
- Svart pepper0,5 ts
- Fennikelfrø0,5 ts
- Dillfrø0,5 ts
- Salt
Brunet hollandaise
- Eggeplommer2 stk
- Smør200 g
- Sitron0,5 stk
- Salt
Stekt grønnkål
- Grønnkål4 stilker
- Matolje1 ss
- Salt
Øvrig
- Gule beter8 stk
- Spiselige blomster, til servering
Slik gjør du
Gule beter
Kok de gule betene møre i saltet vann. Ta dem opp av kjelen og la dem avkjøles.
Skrell betene og skjær dem i båter før servering.
Brunet hollandaise
Brun smøret og la det avkjøles til ca. 80 grader.
Kakk eggeplommene i en kasserolle. Press i sitron og tilsett salt. Varm opp på svak varme og visp eggeplommene til de begynner å tykne. Ta kasserollen av platen.
Hell i smøret, i en tynn stråle under kraftig omrøring. Fortsett å vispe til du er fornøyd med konsistensen. Tilsett eventuelt litt vann om sausen blir for tykk.
Posjert røye
Bland hvitvin, vann, salt og krydder i en kjele. Kok opp.
Legg i røye-filetene, sett på lokk og ta kjelen til side. La fisken trekke i ca. 10–15 minutter, avhengig av tykkelse.
Løft opp filetene og trekk av skinnet før servering. Del hver filet i to.
Stekt grønkål
Skyll grønnkålen. Riv bladene fra stilken og del i mindre biter. Masser inn olje og salt.
Varm forsiktig opp en stekepanne til høyeste temperatur. Stek grønnkålen til den får farge.
Servering
Først hollandaise i bunn av tallerkenen. Legg så et stykke fisk over og fordel båter av gule beter rundt. Dander til med grønnkål og topp med spiselige blomster.
Relaterte produkter
Les også

Varmende hverdagssupper
Supper er den perfekte hverdagsmiddagen. De er ofte raske å lage, rimelige, enkle å variere og lette å lage – også til mange. Her er våre beste oppskrifter!

Hollandaisesaus
Bli en mester på hollandaiseaus! Til laks eller Eggs Benedict er denne oppskriften proffkokkens favoritt. Lær de enkle triksene.

Ovnsbakt rødspettefilet med champagnesaus
Champagnesaus, reker og asparges. Lag en luksusmiddag med proffkokk Marcus Bremdals oppskrift på ovnsbakt rødspettefilet! Serveres med urtepoteter.