Grillet kalventrecôte med poteter bakt i glør & chimichurri

Publisert av: Hanna Høiness, 12.06.2025

Ta grillingen til et nytt nivå! Her får du en oppskrift som garantert vil imponere – både gjestene og smaksløkene.

Kjøtt og poteter er en klassisk grillkombinasjon, men det finnes mange måter å løfte den til noe ekstra. Danske proffkokk Rebecca Siri baker potetene direkte i glørne og serverer kjøttet med en smakfull urtesaus.

En ny sommerfavoritt!

Ingredienser

Grillet kalventrecôte

  • Kalventrecôte med bein
    ca 500 g
  • Vårløk
    6–8 stk
  • Nypoteter
    ca 500 g
  • Ferske urter, gjerne rosmarin
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Chimichurri

  • Persille
    100 g
  • Løpstikke
    100 g
  • Oregano, tørket
    2 ss
  • Sjalottløk
    2 stk
  • Sitron, saften
    2 stk
  • Lime, saften
    1 stk
  • Hvitvinseddik
    ca 0,5–1 ss
  • Olivenolje
    1 dl
  • En skvett vann
  • Paprikakrydder
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  • Renskjær kjøttet og la det ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling.

  • Skyll vårløken og skjær bort litt av det øverste på stilken. Grill løken med litt olivenolje, salt og pepper.

  • Bland potetene med olivenolje, salt og ferske urter. Pakk dem inn i bakepapir og aluminiumsfolie. Legg pakken direkte i de glødende kullene på grillen og la den bake i minst 30 minutter.

  • Hakk løk og urter til chimichurrien. Bland alle ingrediensene sammen.

  • Ved servering, legg vårløk og det grillede kjøttet på en tallerken. Topp med chimichurri. Server potetene på et fat ved siden.

Relaterte produkter