3 x Spritz
Publisert av: Hanna Høiness, 31.03.2025
Limoncello, Umeshu eller Sarti Rosa – hvilken variant av spritz velger du?
Når solen varmer, er det få ting som passer bedre enn med en boblende spritz i hånden. Her byr vi på tre forfriskende varianter med ulik karakter – fra en sitrusfrisk Limoncello til en blomstrende japansk Umeshu og en sommerlig Sarti Rosa. Perfekte som aperitiff, til mingling eller som en lett aperitivo.
Salute!
INGREDIENSER
Sarti Spritz (1 drink)
- 9 cl musserende vin (gjerne Prosecco)
- 5 cl Sarti Rosa
- 3 cl sodavann
- En skive grapefrukt eller lime til garnityr
- Is
Slik gjør du
- Legg et par isbiter i et stort vinglass.
- Hell over Sarti Rosa, fyll opp med musserende vin og tilsett en skvett sodavann.
- Pynt med en tynn skive grapefrukt eller lime før servering.

INGREDIENSER
Umeshu Spritz (1 drink)
- 9 cl musserende vin (gjerne Prosecco)
- 5 cl Umeshu (japansk plommevin)
- 3 cl sodavann
- En skive plomme eller sitron til garnityr
- Is
Slik gjør du
- Fyll et vinglass med noen isbiter.
- Tilsett Umeshu, musserende vin og en skvett sodavann.
- Skjær en plomme i skiver og bruk én skive som dekor ved servering. Server med én gang og nyt!

INGREDIENSER
Limoncello Spritz (1 drink)
- 9 cl musserende vin (gjerne Prosecco)
- 5 cl Limoncello
- 3 cl sodavann
- En skive sitron til garnityr
- Is
Slik gjør du
- Fyll et romslig vinglass med noen isbiter. Hell i Limoncello.
- Topp med musserende vin og avslutt med en skvett sodavann.
- Skjær en tynn skive sitron og legg den i glasset rett før servering. Server!
