3 x Spritz

Publisert av: Hanna Høiness, 31.03.2025

Limoncello, Umeshu eller Sarti Rosa – hvilken variant av spritz velger du?

Når solen varmer, er det få ting som passer bedre enn med en boblende spritz i hånden. Her byr vi på tre forfriskende varianter med ulik karakter – fra en sitrusfrisk Limoncello til en blomstrende japansk Umeshu og en sommerlig Sarti Rosa. Perfekte som aperitiff, til mingling eller som en lett aperitivo.

Salute!

INGREDIENSER

Sarti Spritz (1 drink)

  • 9 cl musserende vin (gjerne Prosecco)
  • 5 cl Sarti Rosa
  • 3 cl sodavann
  • En skive grapefrukt eller lime til garnityr
  • Is

Slik gjør du

  1. Legg et par isbiter i et stort vinglass.
  2. Hell over Sarti Rosa, fyll opp med musserende vin og tilsett en skvett sodavann.
  3. Pynt med en tynn skive grapefrukt eller lime før servering. 

INGREDIENSER

Umeshu Spritz (1 drink)

  • 9 cl musserende vin (gjerne Prosecco)
  • 5 cl Umeshu (japansk plommevin)
  • 3 cl sodavann
  • En skive plomme eller sitron til garnityr
  • Is
     

Slik gjør du

  1. Fyll et vinglass med noen isbiter.
  2. Tilsett Umeshu, musserende vin og en skvett sodavann. 
  3. Skjær en plomme i skiver og bruk én skive som dekor ved servering. Server med én gang og nyt!

INGREDIENSER

Limoncello Spritz (1 drink)

  • 9 cl musserende vin (gjerne Prosecco)
  • 5 cl Limoncello
  • 3 cl sodavann
  • En skive sitron til garnityr
  • Is
     

Slik gjør du

  1. Fyll et romslig vinglass med noen isbiter. Hell i Limoncello.
  2. Topp med musserende vin og avslutt med en skvett sodavann.
  3. Skjær en tynn skive sitron og legg den i glasset rett før servering. Server!

Relaterte produkter