Blogg
En midtsommerdrøm
Med vakkert dekket bord, blomster og rikelig med mat gjør vi oss klare for sommerens største høytid, St. Hans og midtsommer.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025Grillet asparges med cottage cheese, erter & hageblomster
Ekte smak av sommer! Denne vakre grilltallerkenen passer perfekt som forrett eller en lett lunsj.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025Grillede jordbær med brente bringebær og vaniljekrem
Oppdag en ny dimensjon med grillede bær! Denne sommerdesserten byr på en herlig kombinasjon av søtt, syrlig og røkt.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025Butter board
Glem ostefatet, spekefatet og andre snacksfat. Det stilige smørfatet kommer til å løfte mingletreffene til et helt nytt nivå!
Publisert av Hanna Høiness 26.05.2025Garden party
Sett stemningen for sommerfesten med vakre glass fra Riedel! Vi gir deg tips om vinglass og vannglass som løfter både drikken og borddekkingen.
Publisert av Hanna Høiness 23.05.2025Sommerens bobler
Musserende vin passer til alle årstider, men det er jo noe helt spesielt med et glass bobler i sommersolen. Her får du tips om riktig glass til sommerens sprudlende drikker!
Publisert av Hanna Høiness 09.05.2025Tips til gavebordet
Bryllup, jubileum eller en varig innflytningsgave? Her er 5 stilsikre gavetips som vil begeistre – selv den mest kresne.
Publisert av Hanna Høiness 01.05.2025Mat med stil
Tenk på opplevelsen! La det du serverer se like bra ut som det smaker. Her er tre kreative tips for en innbydende og leken presentasjon.
Publisert av Hanna Høiness 22.04.2025Tips til påskebordet
By på fristende smørbrød på påskebordet. Her får du tipsene til god og gul påskestemning!
Publisert av Hanna Høiness 01.04.2025Smørbrød på 3 måter
Smørbrød er en dansk klassiker som sjelden skuffer. Her gir vi tips om tre vårlige varianter med fersk laks, kremet rekesalat og rustikk potet.
Publisert av Hanna Høiness 31.03.20253 x Spritz
En klassisk Aperol Spritz er alltid riktig, men prøv en ny variant! Fra en sitrusfrisk Limoncello til en blomstrete Umeshu og en bæraktig Sarti Rosa – her er tre friske spritz-oppskrifter å teste ut!
Publisert av Hanna Høiness 31.03.2025Populære brennevin verden rundt
Fra amerikansk bourbon i vest til japansk sake i øst – hvor god oversikt har du over verdens brennevin? Vi guider deg gjennom noen av de mest populære og utforsker hva som gjør dem unike.
Publisert av Hanna Høiness 27.03.2025Gyoza med svinekjøttdeig & chilidipp
Fredagskos 2.0! Sprø gyoza fylt av svinekjøtt. Servert med kremet spisskålsalat og en soyasaus med gochujang.
Publisert av Hanna Høiness 25.03.2025Ungarsk gulasjsuppe
Få supper varmer så godt som en rykende varm ungarsk gulasjsuppe. En fyldig og krydret kjøttsuppe med smak av paprika og tomat.
Publisert av Hanna Høiness 11.03.2025Drinktips - Messy Martini
Vår beste oppskrift for å komme i feststemning! Server en Messy Martini med Baileys Salted Caramel, vodka og masse karamellsaus. Slurp – så godt!
Publisert av Hanna Høiness 07.03.2025Drinktips - Spicy Margarita
Server en Spicy Margarita! Like syrlig og oppfriskende som den klassiske varianten - men denne overrasker med en kick av jalapeño.
Publisert av Hanna Høiness 03.03.2025Fargeglad fredagskos
Sett smak på middagene i mars! Vi gir deg tips om oppskrifter og redskaper for en annerledes tacokveld.
Publisert av Hanna Høiness 03.03.2025Varmende hverdagssupper
Supper er den perfekte hverdagsmiddagen. De er ofte raske å lage, rimelige, enkle å variere og lette å lage – også til mange. Her er våre beste oppskrifter!
Publisert av Hanna Høiness 10.02.2025O – it's magic!
Nytt favorittglass? Riedel The O Wine Tumbler uten stett og fot, er et stilrent og en moderne variant av det klassiske vinglasset.
Publisert av Hanna Høiness 05.02.2025Asiatiske kålruletter med svinekjøttdeig
Kålruletter er en klassiker i det norske kjøkkenet, og det kan være gøy å utfordre tradisjonene med nye smaker. Prøv vår asiatisk-inspirerte oppskrift!
Publisert av Hanna Høiness 03.02.2025Inspirerende hverdagsfavoritter
Februar kan være grå og kjølig, men lyset finner veien tilbake – også til ditt kjøkkenet. Her er våre beste tips for et inspirerende februarkjøkken.
Publisert av Hanna Høiness 03.02.2025Vårens nyheter 2025
Nytt år – og tid for å ønske årets første nyheter velkommen! Utforsk vår spennende nyhet innen kok- og stek, og kanskje finner du enda en favoritt blant knye nivmodeller, skjærefjøler eller krydderkve...
Publisert av Hanna Høiness 29.01.2025Si hei til Bunmei!
Japanske Bunmei lager kniver der tradisjonelt håndverk møter skandinavisk design, perfekt til det moderne kjøkkenet. Bli kjent med vårt nye varemerke Bunmei!
Publisert av Hanna Høiness 21.01.2025Samuel Groves – Kjøkkenets flotteste
Vi ønsker Samuel Groves velkommen inn I vårt sortiment – et britisk varemerke med over 200 års ekspertise i å skape kjøkkenutstyr i verdensklasse.
Publisert av Hanna Høiness 16.01.2025Mocktail med pasjonsfrukt
En forfriskende alkoholfri punsj som kan serveres til alle anledninger. En oppskrift som passer like godt til voksne som til barn.
Publisert av Hanna Høiness 15.01.2025Deilige oppskrifter for alkoholfrie drinker
Null prosent alkohol - hundre prosent smak! Drinkseksperten David Kringlund byr på fem magiske mocktails.
Publisert av Nellie Karlsson 13.01.2025Forfriskende Agua fresca
Agua fresca kan lages på mange måter. Nyt denne oppskriften der smakstilsetningene er agurk, eple, mynte og lime.
Publisert av Hanna Høiness 07.01.2025Japansk knivguide
Når du velger en japansk kniv, er det flere faktorer å tenke på. Vår japanske knivguide hjelper deg å finne den beste kniven for dine behov.
Publisert av Hanna Høiness 01.01.2025Svitsj til Switchel
Er du klar for den kalde fine tida? Ingefær, eplesidereddik og sitron – smak den populære helsedrikken Switchel
Publisert av Hanna Høiness 27.12.2024Fudge med kardemomme
Lag din egen fudge til jul! En sikker stemningskaper med proffkokk Louise Johansson sitt beste fudge-oppskrift.
Publisert av Hanna Høiness 23.12.2024Food & Wine pairing - Sjøkreps & hvit burgunder
Liora Levi og Øyvind Dalelv møtes for å utforske kombinasjoner av mat og vin. Hvilken vin passer best til en delikat sjøkrepshale med smørsaus?
Publisert av Hanna Høiness 20.12.2024Sjøkrepshale med smørsaus
Kreps til forrett – ja, takk! Imponer med denne smakfulle oppskriften på sjøkrepshale servert med en smakfull skalldyrsmørsaus.
Publisert av Hanna Høiness 20.12.2024Lufte og dekantere vin - Slik gjør du
Lær hvordan du dekanterer og lufter vin! Riedel-ambassadør Liora Levi viser hvordan du kan forbedre vinopplevelsen – med enkle triks.
Publisert av Hanna Høiness 18.12.2024Gløggens historie
Varmt, krydret vin – hvordan ble egentlig gløgg en del av den norske julefeiringen? Les litt om gløggens historie.
Publisert av Hanna Høiness 09.12.2024Drinktips - Espresso Martini
En kaffe etter maten? Espresso Martini er en populær og luksuriøs klassiker fra 80-tallet som leverer like høyt på kremhet som på koffein.
Publisert av Hanna Høiness 06.12.2024Julegavetips fra Dalelv
La proffkokk Øyvind Bøe Dalelv hjelpe deg i jakten på den perfekte gaven. Her har han valgt ut seks av sine favoritter fra Global.
Publisert av Hanna Høiness 05.12.2024Potetkake à la Janssons fristelse
Den tradisjonsrike svenske gratengen “Janssons fristelse” smaker alltid riktig, men prøv også denne spennende varianten av potetkaken med ansjos.
Publisert av Hanna Høiness 03.12.2024Tips til ønskelisten
De nyttige julegavene! Her er 5 tips til stilige gaver som vil skape glede under juletreet.
Publisert av Hanna Høiness 02.12.2024Bakad choklad med lingonpäron & salt kolasås
Lyx i varje tugga! Stjärnkocken Stefan Karlsson serverar en otrolig chokladdessert som fullkomligt smälter i munnen.
Publisert av Lena Unger 27.11.2024Vin til godteri
Server rett vin til en praliner! Vi gir deg tips om passende viner til noen av våre mest elskede smågodtvarianter.
Publisert av Hanna Høiness 27.11.2024Food & Wine pairing - Laks Tataki med japansk hvitvin
Liora Levi og Øyvind Dalelv møtes for å utforske kombinasjoner av mat og vin. Hvilken vin passer best til en lekker Laks Tataki?
Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024Laks Tataki
Raskt og enkelt – og utrolig godt! Her er proffkokk Øyvind Dalelvs oppskrift på Laks Tataki.
Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024Hvit gløgg
Tid for gløgg! Prøv denne hjemmelagede hvitvinsgløggen med smak av kryddernellik, kanel og appelsin!
Publisert av Hanna Høiness 19.11.2024Anbefalte sliperi
Når kniven din ikke blir skarp nok med en brynestav eller en våtsliper, må du slipe den opp på nytt. Vi anbefaler sliperi i nærheten av deg.
Publisert av Hanna Høiness 19.11.2024Ovnsbakt lange med rotgrønnsaker, rømme & brødsmuler.
En ny julefavoritt! Stjernekokk Stefan Karlsson har hentet inspirasjon fra lutefisk og komponert en helt egen variant med ovnsbakt lange.
Publisert av Hanna Høiness 19.11.2024Sprø salat med grønnkål, appelsin & mandler
Tips til tradisjonsmiddager i mørketiden! Denne flotte salaten passer til både julebord, Thanksgiving og til Mortensaften som feires den 10. november.
Publisert av Hanna Høiness 14.11.2024Akevittdrink - Meir Hanky Panky
Hva hender når du blander akevitt, vermouth og Fernet-Branca? En spennende versjon av drinken Hanky Panky!
Publisert av Hanna Høiness 12.11.2024Dekket til Mortensaften
Hurra for Mortensaften! Uansett hva som står på høstmenyen hjemme hos deg – har vi oppskrifter og redskaper som løfter feiringen.
Publisert av Hanna Høiness 07.11.2024Gourmetglede i høstmørket
Ta matlagingen til neste nivå i høstmørket. Her er tips om nyttige redskaper og oppskriften til en bakt sjokoladedrøm du ikke vil gå glipp av.
Publisert av Hanna Høiness 31.10.2024Bakt sjokoladedessert med tyttebærpærer & salt karamellsaus
Luksus i enhver bit! En bakt sjokoladekake utenom det vanlige – og den perfekte avslutningen på et middagsselskap.
Publisert av Hanna Høiness 30.10.2024Halloweendrinker
Tips til gøyale Halloweendrinker! Velg mellom en gresskarfarget sour, en grønn fruktbowl eller en nattsvart cocktail med vodka og bjørnebærlikør.
Publisert av Hanna Høiness 29.10.2024Halloween i en dekanter
Server dine skumle gjester denne høstlig blanding av eple, granateple og vodka.
Publisert av Hanna Høiness 25.10.2024Pasta – 5 enkle & gode middagsretter
Her er våre mest populære pastarettene! Kremete klassikere, fargerike hverdagsretter og oppskrifter fra Nordens fremste kokker!
Publisert av Hanna Høiness 25.10.2024Varm eplecider med bourbon
Eple og kanel er en vellykket smakskombinasjon - som vi i dette tilfellet har fanget i en varm drikk. Perfekt for årets kalde dager!
Publisert av Hanna Høiness 24.10.2024DEILIG HØSTRISOTTO
På kjølige høstdager smaker en varm risotto med kantareller ekstra godt!
Publisert av Hanna Høiness 22.10.2024Food & Wine pairing - Smashburger med Cabernet
Liora Levi og Øyvind Bøe Dalelv møtes for å utforske kombinasjoner av mat og vin. Hvilken vin passer best til en saftig smashburger? Denne gangen skal en cabernet løfte denne populære retten.
Publisert av Hanna Høiness 16.10.2024Cheesy smashburger – med trøffel & karamellisert løk
Proffkokk Øyvind Bøe Dalelv deler oppskriften på sin signaturrett: Smash burger. Sprø, deilig og magisk god!
Publisert av Hanna Høiness 15.10.2024Lag din egen drinksirup
Mix og match dine egne drinksiruper! Mulighetene er uendelige med hjemmelaget sukkerlake.
Publisert av Hanna Høiness 11.10.2024Akevittdrink - Meir Blinker
En Blinker med nordisk twist! Prøv denne varianten med akevitt, bringebær og sitrus – signert bartenderen Johannes Sæterbø.
Publisert av Hanna Høiness 08.10.2024