Alle mathøytider er til for å feires! Vi gir tips om passende redskaper og oppskrifter til Mortensaften.
Mortensaften, Mortensgås eller Morten gås? Kjært barn har mange navn – og mange tradisjoner. Dette er en høytid med røtter i middelalderen, som feires i flere land i Europa. Tradisjonen markeres på Mortensaften, den 10. november, ofte med gås på menyen. Uansett hva som står på bordet hjemme hos deg, har vi oppskrifter og redskaper som løfter feiringen!
Hurra for Mortensgås!
Utstyrstips

Trancherkniv
Trancher mer! En skarp trancherkniv er et must når du skal skjære opp helstekt fugl. Perfekt når du skal skjære brystfileten i fine, jevne skiver.
Se produkttips
Grønnsakskniv
Når det gjelder tilbehøret – tenk stort. En grønnsakskniv med langt, bredt blad passer utmerket til sesongens grønnsaker og rotfrukter.

Skjærebrett
Ta vare på knivene dine og velg et underlag som er skånsomt mot eggen, som sukkerrør eller tre. Prøv et skjærebrett i eik fra Global.
SE PRODUKTTIPS

Skje
Smak, smak, smak – for å lykkes med middagen. Globals mellomstore skjeer er perfekte til både smaksprøver og servering.
Se produkttips
Oppskrift!
Fugl, saus og poteter er klassiske innslag på Mortensaften. Server gjerne en lett, fargerik og smakfull salat til denne kraftige middagen. Denne vakre salaten byr på en herlig kombinasjon av grønnkål, rødkål, appelsin, granateple og mandler. En superenkel oppskrift som passer til mange høytidelige middager.
Til oppskrift