Når proffkokk Øyvind Dalelv og vinekspert Liora Levi møtes på kjøkkenet, får vi fantastisk mat med perfekt match av vin. La deg inspirere av deres tilnærming til fine dining: sjøkreps og hvit burgunder!
Sjøkreps og hvit burgunder er den perfekte start på nyttårsaften eller til en annen luksuriøs middag. Hvit burgunder lages av druen chardonnay og har en svært elegant stil. Den smøraktige teksturen i vinen, fremhever sødmen i det delikate sjøkrepskjøttet, samtidig som syren i vinen balanserer de rike smakene fra smørsausen. En sofistikert smaksopplevelse som gjør ethvert måltid til en fest.
Her er det bare å nyte!
Sjøkrepshale med smørsaus
Start måltidet med denne fristelsen fra havet. Sjøkrepshalen stekes raskt på høy varme, og serveres med en smørsaus av skalldyrskraft. Øyvind Dalelv legger først sausen på tallerkenen, dandér så sjøkrepshalen midt i sausen. Pynt med litt koriander og noen dråper med urteolje.
Chardonnay-glasset fra Riedel Veloce passer perfekt til hvit burgunder. Det har en stor klokke med stor åpning. Formen sørger for at vinen får mye luft, som forsterker vinens aroma og sjenerøse eikefatstoner.
Chardonnay er verdens mest dyrkede grønne drue og vinene kommer i mange forskjellige stiler. Vi hjelper deg å matche rett matrett med riktig vinflaske.
I Druespesifikt med Riedel går vineksperten Liora Levi gjennom noen av våre favorittdruer – og hvilken type glass som kreves for at vinen skal komme til sin rett.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.