Food & Wine pairing - Laks Tataki med japansk hvitvin
Når proffkokk Øyvind Dalelv og vinekspert Liora Levi møtes på kjøkkenet, får vi fantastisk mat med perfekt match av vin. I denne videoen har de valgt japanske smaker: Hvitvin og Laks Tataki!
Hva er mer gøy enn å servere en japansk vin til japansk mat? Den syrlige friskheten i japansk hvitvin fremhever smaken i mange fisk- og skalldyrsretter. Koshudruens aromatiske toner av sitrus og blomster passer for eksempel perfekt til den delikate teksturen og smaken i en Laks Tataki. Syrligheten i vinen forsterker rettens friske elementer, mens dens fruktige undertoner balanserer og runder av de intense smakene. Smaksopplevelsen blir både harmonisk og eksplosiv.
Her er det bare å nyte!

Laks Tataki
Laks Tataki er en populær rett i Japan. Laksen stekes raskt på høy varme, for deretter å skjæres opp i tynne skiver. Øyvind Dalelvs variant serveres med kålsalat og en klassisk ponzusaus. Lekkert, raskt – og utrolig godt!

GLASSTIPS!
Riesling-glasset fra Riedel Veritas har en avlang klokke og en liten åpning. Glasset balanserer syren i vinen ved å løfte frem druens fruktighet.
LES MER