Blogg
Vin til julegodteri
Vin og julegodteri? Absolutt! Vi gir deg de beste vintipsene til seig knekk, nøtteaktig marsipan, pepperkaker med blåmuggost og silkemyk melkesjokolade.
Publisert av Hanna Høiness 18.11.2025
Vin til suppe
Hva serverer du i glasset til en fersk fiskesuppe eller en fyldig gulasj? Her gir vi deg fire deilige suppeoppskrifter med matchende vintips.
Publisert av Nellie Karlsson 12.11.2025
Halloweendrinker
Tips til gøyale Halloweendrinker! Velg mellom en gresskarfarget sour, en grønn fruktbowl eller en nattsvart cocktail med vodka og bjørnebærlikør.
Publisert av Hanna Høiness 29.10.2025
Høstens borddekking
La høstens vakre fargeskala flytte inn – sammen med elegante glass fra Riedel skaper den magi for både bordet og stemningen.
Publisert av Hanna Høiness 17.10.2025
Vin til vilt
Magert, mørt eller kraftig? Vilt kommer i mange varianter, og å velge vin til kan være utfordrende. Vi gir deg våre beste tips og oppskrifter!
Publisert av Hanna Høiness 17.09.2025
Et dypdykk i japansk vin
Oppdag en verden av japansk vin! Her presenterer vi tre populære druer – med glasstips, oppskrifter og vurderinger fra vår vineksperten Liora Levi.
Publisert av Hanna Høiness 11.09.2025
Riktig glass til nordiske viner
Rødt, hvitt, rosé og musserende. Hvilke vinglass passer best til nordiske viner? Vi hjelper deg med å velge riktig glass til riktig drue og type vin.
Publisert av Hanna Høiness 03.09.2025
Glassguide – Slik velger du vinglass
I hvilket glass gjør vinen seg egentlig best? Vi har satt sammen en liten guide for deg som ønsker å få bedre sjekk på vinglassene.
Publisert av Hanna Høiness 01.09.2025
5 vinpersonligheter i sommer
Franske vingårder, Chardonnay på svaberget eller alpevandring med Riesling? Sommeren smaker forskjellig for alle – og det gjør vin også. Her er guiden til det perfekte vinglasset fra Riedels O-serien,...
Publisert av Hanna Høiness 01.07.2025
Et dypdykk i øl
Øltrenden i Norge er både stor og sterk. Men hva vet du om ølstiler, ølglass og serveringstemperatur? Vi finner ut hva som gjelder for denne gylne drikken.
Publisert av Hanna Høiness 26.06.2025
Garden party
Sett stemningen for sommerfesten med vakre glass fra Riedel! Vi gir deg tips om vinglass og vannglass som løfter både drikken og borddekkingen.
Publisert av Hanna Høiness 23.05.2025
Sommerens bobler
Musserende vin passer til alle årstider, men det er jo noe helt spesielt med et glass bobler i sommersolen. Her får du tips om riktig glass til sommerens sprudlende drikker!
Publisert av Hanna Høiness 09.05.2025
Mat med stil
Tenk på opplevelsen! La det du serverer se like bra ut som det smaker. Her er tre kreative tips for en innbydende og leken presentasjon.
Publisert av Hanna Høiness 22.04.2025
Populære brennevin verden rundt
Fra amerikansk bourbon i vest til japansk sake i øst – hvor god oversikt har du over verdens brennevin? Vi guider deg gjennom noen av de mest populære og utforsker hva som gjør dem unike.
Publisert av Hanna Høiness 27.03.2025
Varmende hverdagssupper
Supper er den perfekte hverdagsmiddagen. De er ofte raske å lage, rimelige, enkle å variere og lette å lage – også til mange. Her er våre beste oppskrifter!
Publisert av Hanna Høiness 10.02.2025
O – it's magic!
Nytt favorittglass? Riedel The O Wine Tumbler uten stett og fot, er et stilrent og en moderne variant av det klassiske vinglasset.
Publisert av Hanna Høiness 05.02.2025
Deilige oppskrifter for alkoholfrie drinker
Null prosent alkohol - hundre prosent smak! Drinkseksperten David Kringlund byr på fem magiske mocktails.
Publisert av Nellie Karlsson 13.01.2025
Food & Wine pairing - Sjøkreps & hvit burgunder
Liora Levi og Øyvind Dalelv møtes for å utforske kombinasjoner av mat og vin. Hvilken vin passer best til en delikat sjøkrepshale med smørsaus?
Publisert av Hanna Høiness 20.12.2024
Gløggens historie
Varmt, krydret vin – hvordan ble egentlig gløgg en del av den norske julefeiringen? Les litt om gløggens historie.
Publisert av Hanna Høiness 09.12.2024
Vin til godteri
Server rett vin til en praliner! Vi gir deg tips om passende viner til noen av våre mest elskede smågodtvarianter.
Publisert av Hanna Høiness 27.11.2024
Food & Wine pairing - Laks Tataki med japansk hvitvin
Liora Levi og Øyvind Dalelv møtes for å utforske kombinasjoner av mat og vin. Hvilken vin passer best til en lekker Laks Tataki?
Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024
Pasta – 5 enkle & gode middagsretter
Her er våre mest populære pastarettene! Kremete klassikere, fargerike hverdagsretter og oppskrifter fra Nordens fremste kokker!
Publisert av Hanna Høiness 25.10.2024
Food & Wine pairing - Smashburger med Cabernet
Liora Levi og Øyvind Bøe Dalelv møtes for å utforske kombinasjoner av mat og vin. Hvilken vin passer best til en saftig smashburger? Denne gangen skal en cabernet løfte denne populære retten.
Publisert av Hanna Høiness 16.10.2024
Lag din egen drinksirup
Mix og match dine egne drinksiruper! Mulighetene er uendelige med hjemmelaget sukkerlake.
Publisert av Hanna Høiness 11.10.2024
Fargerike fat
Server fat med fargerik mat! Vi deler tips om råvarer fra naturens spiskammer – helt uten kunstige stoffer eller tilsetninger – som setter farge på maten.
Publisert av Hanna Høiness 12.09.2024
Beste vinene til ostefatet
At ost og vin trives sammen – det har lenge vært kjent. Men hvilken er den beste vinen til osten?
Publisert av Lena Unger 04.09.2024
Bevar innhøstingen
Ta vare på sommerens frukt og bær ved å legge dem i lake, lage saft eller sylte dem. Her har vi samlet tre gode oppskrifter på plommer, bjørnebær og epler.
Publisert av Sofia Rönnkvist 03.09.2024
Lekne drinker
En sour drink med bringebærsirup, en grønn godsak toppet med kokosskum, og en sommerduftende rabarbradrink. 3 lekne gindrinker!
Publisert av Hanna Høiness 28.08.2024
Et dypdykk i akevitt
I over 500 år har vi skandinavere drukket akevitt, og i Norge, Sverige og Danmark har drikken vært en ledende sprit opp igjennom årene.
Publisert av Hanna Høiness 09.08.2024
Slik velger du drikke til skalldyrfesten
La deg inspireres av vinekspert Liora Levi og hva hun serverer av øl, vin og bobler til skalldyrfatet.
Publisert av Hanna Høiness 07.08.2024
GIN & TONIC – 6 forfriskende oppskrifter
Gin & Tonic, en klassiker som finnes i en mengde forfriskende varianter. Skål inn helgen med en av våre forfriskende GT-drinker!
Publisert av Hanna Høiness 14.06.2024
Ja, vi elsker 17. mai!
Vi skal heise flagg og synge “Ja, vi elsker”, så samles vi til 17. maifrokosten. Liora Levi byr på smakfulle retter fra fjerne strøk og et dekket bord som garanterer feststemning hele dagen!
Publisert av Hanna Høiness 03.05.2024
Torske-lykke!
I det dunkle vannet rundt Reykjavik svømmer torsken – i store mengder. Vi prøver lykken til sjøs med fem av Sveriges fremste kokkeprofiler.
Publisert av Nellie Karlsson 18.04.2024
Ville drinker
Fra skog til kro! Granskudd, tyttebær eller fiol og lavendel, cocktail-kreatør Bella Porcile henter inspirasjon og ingredienser fra naturen til drinkene sine.
Publisert av Hanna Høiness 17.04.2024
Påskedrinker
På tide å ta frem drinkglassene – og bartenderen i deg! Her er det fem forfriskende drinker som passer ekstra godt akkurat i påsken.
Publisert av Hanna Høiness 27.03.2024
Proff påskemeny
Skap variasjon på påskebordet – og server klassikere på en ny måte. Her er vårt forslag til en deilig treretters meny å forberede til årets påskeaften.
Publisert av Hanna Høiness 26.03.2024
Påskestemning på påskebordet
Sett gullkant på påskemiddagen! Riktig glass på riktig plass - og ta måltidet til nye høyder.
Publisert av Hanna Høiness 22.03.2024
Vin til påske
Å velge riktig vin til påskemiddagen er ikke helt enkelt. Vi har spurt vineksperten Jens Dolk om tips på drikke til påskefeiringen.
Publisert av Lena Unger 21.03.2024
Vin til pasta
Alle kan sette pris på et glass vin til pastaen? Tja, det avhenger også av hvor godt en lykkes med å matche de to ...
Publisert av Lena Unger 27.02.2024
Ramen i rampelyset
Spicy kylling, sideflesk eller shiitakesopp? Vi tipser om tre rykende ramenfavoritter som passer både nybegynnere og japanofiler.
Publisert av Nellie Karlsson 05.02.2024
10 vegetariske middagstips
Prøv vegetarmat! Velg mellom pasta, pizza, wok og nudelsuppe – og finn din nye favorittoppskrift.
Publisert av Lena Unger 16.01.2024
Vin til vegetarmat
Rød eller hvit – hvilken er den beste veganske vinen? Vi gir tips om tre passende flasker til tre deilige vegetarretter.
Publisert av Lena Unger 12.01.2024
Juleborddekking
Julefølelsen sitter i detaljene! Gi julefeiringen en gylden touch med en vakker borddekking.
Publisert av Hanna Høiness 12.12.2023
3 varmende drikker
Varme drikker for kalde dager! Her er 3 forslag på nydelige oppskrifter å prøve i helgen.
Publisert av Lena Unger 27.11.2023
Beaujolais nouveau – hva er det?
For mange vinelskere er den tredje torsdagen i november en hellig dag. Det er da "årets første vin" – Beaujolais Nouveau – blir sluppet for salg.
Publisert av Nellie Karlsson 16.11.2023
Hemmeligheten bak en Global suksess
Elegant design og sylskarp japansk presisjon - her er Globalkniven sin spennende historie i et nøtteskall.
Publisert av Lena Unger 08.11.2023
Et dypdykk i tequila
Det er på tide å tenke utenfor shotglasset! En god tequila skal nytes – enten rent eller som en del av en kreativ cocktail.
Publisert av Lena Unger 01.11.2023
Brennevinsglass guide
Rom, tequila, konjakk, akevitt... Hvordan bør du servere din favoritt? Lokk frem det aller beste i din brennevin – med riktig glass.
Publisert av Nellie Karlsson 26.10.2023
Riktig glass for naturvin
Glou-glou, oransjevin, pet nat... Hvilken naturvin er din favoritt? Vi gir deg tips om passende glass til tre populære varianter av naturvin.
Publisert av Åsa Hendberg 20.09.2023
Maschmanns på Skøyen
På Skøyen, vest for det sentrale Oslo, ligger Maschmanns Matmarked. Her finner du delikatesser fra alle hjørner i Europa.
Publisert av Nellie Karlsson 31.08.2023
Pizza, pizza, pizza
Vil du lære å lage pizza fra bunnen av? Her har vi samlet alt fra oppskrifter på deig og tomatsaus til tips om toppinger, drikke og utstyr.
Publisert av Lena Unger 29.08.2023
Koreansk BBQ
Koreansk mat er hetere enn noen gang - ikke minst koreansk BBQ. Prøv en av Jennie Walldéns deilige grilloppskrifter!
Publisert av Lena Unger 27.07.2023
Et dypdykk i musserende vin
Bli en bobleekspert ved hjelp av vår hurtigguide! Nytelsen øker når du har kunnskap om det du drikker.
Publisert av Lena Unger 16.05.2023
Vårlig borddekking
La årstiden vises i detaljene! Det er ingenting som løfter stemningen så mye som en vakkert dekket bord.
Publisert av Lena Unger 02.05.2023
Kulinariske København
Øl, hygge og mat i verdensklasse. I løpet av de siste tiårene har København etablert seg som en av Nordens, kanskje også Europas, store gourmet-hovedsteder.
Publisert av Lena Unger 19.04.2023
Oransjevin
Rød, hvit, rosé... eller kanskje oransje? Lær alt du trenger å vite om den populære trendvinen oransjevin.
Publisert av Nellie Karlsson 14.04.2023
Lakrisfråtsing
Vil du lære mer om lakris? Da har du kommet til rett sted! Her kan du få tak i lakrisfakta og bli inspirert av gode oppskrifter med lakris i fokus.
Publisert av Åsa Hendberg 12.04.2023
Poppede popcorn
Popcorn som snacks er en klassiker – men visste du at du kan smaksette det på forskjellige måter? Vi anbefaler tre favoritter til fredagskos.
Publisert av Lena Unger 11.04.2023
3 gode oppskrifter med laks
Laks er et must i påskebuffeen! Her har vi samlet inspirerende oppskrifter fra noen av Sveriges beste kokker.
Publisert av Lena Unger 04.04.2023