Blogg
Garden party
Sett stemningen for sommerfesten med vakre glass fra Riedel! Vi gir deg tips om vinglass og vannglass som løfter både drikken og borddekkingen.
Publisert av Hanna Høiness 23.05.2025Sommerens bobler
Musserende vin passer til alle årstider, men det er jo noe helt spesielt med et glass bobler i sommersolen. Her får du tips om riktig glass til sommerens sprudlende drikker!
Publisert av Hanna Høiness 09.05.2025Mat med stil
Tenk på opplevelsen! La det du serverer se like bra ut som det smaker. Her er tre kreative tips for en innbydende og leken presentasjon.
Publisert av Hanna Høiness 22.04.2025Populære brennevin verden rundt
Fra amerikansk bourbon i vest til japansk sake i øst – hvor god oversikt har du over verdens brennevin? Vi guider deg gjennom noen av de mest populære og utforsker hva som gjør dem unike.
Publisert av Hanna Høiness 27.03.2025Varmende hverdagssupper
Supper er den perfekte hverdagsmiddagen. De er ofte raske å lage, rimelige, enkle å variere og lette å lage – også til mange. Her er våre beste oppskrifter!
Publisert av Hanna Høiness 10.02.2025O – it's magic!
Nytt favorittglass? Riedel The O Wine Tumbler uten stett og fot, er et stilrent og en moderne variant av det klassiske vinglasset.
Publisert av Hanna Høiness 05.02.2025Deilige oppskrifter for alkoholfrie drinker
Null prosent alkohol - hundre prosent smak! Drinkseksperten David Kringlund byr på fem magiske mocktails.
Publisert av Nellie Karlsson 13.01.2025Food & Wine pairing - Sjøkreps & hvit burgunder
Liora Levi og Øyvind Dalelv møtes for å utforske kombinasjoner av mat og vin. Hvilken vin passer best til en delikat sjøkrepshale med smørsaus?
Publisert av Hanna Høiness 20.12.2024Lufte og dekantere vin - Slik gjør du
Lær hvordan du dekanterer og lufter vin! Riedel-ambassadør Liora Levi viser hvordan du kan forbedre vinopplevelsen – med enkle triks.
Publisert av Hanna Høiness 18.12.2024Gløggens historie
Varmt, krydret vin – hvordan ble egentlig gløgg en del av den norske julefeiringen? Les litt om gløggens historie.
Publisert av Hanna Høiness 09.12.2024Vin til godteri
Server rett vin til en praliner! Vi gir deg tips om passende viner til noen av våre mest elskede smågodtvarianter.
Publisert av Hanna Høiness 27.11.2024Food & Wine pairing - Laks Tataki med japansk hvitvin
Liora Levi og Øyvind Dalelv møtes for å utforske kombinasjoner av mat og vin. Hvilken vin passer best til en lekker Laks Tataki?
Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024Halloweendrinker
Tips til gøyale Halloweendrinker! Velg mellom en gresskarfarget sour, en grønn fruktbowl eller en nattsvart cocktail med vodka og bjørnebærlikør.
Publisert av Hanna Høiness 29.10.2024Pasta – 5 enkle & gode middagsretter
Her er våre mest populære pastarettene! Kremete klassikere, fargerike hverdagsretter og oppskrifter fra Nordens fremste kokker!
Publisert av Hanna Høiness 25.10.2024Food & Wine pairing - Smashburger med Cabernet
Liora Levi og Øyvind Bøe Dalelv møtes for å utforske kombinasjoner av mat og vin. Hvilken vin passer best til en saftig smashburger? Denne gangen skal en cabernet løfte denne populære retten.
Publisert av Hanna Høiness 16.10.2024Lag din egen drinksirup
Mix og match dine egne drinksiruper! Mulighetene er uendelige med hjemmelaget sukkerlake.
Publisert av Hanna Høiness 11.10.2024Fargerike fat
Server fat med fargerik mat! Vi deler tips om råvarer fra naturens spiskammer – helt uten kunstige stoffer eller tilsetninger – som setter farge på maten.
Publisert av Hanna Høiness 12.09.2024Beste vinene til ostefatet
At ost og vin trives sammen – det har lenge vært kjent. Men hvilken er den beste vinen til osten?
Publisert av Lena Unger 04.09.2024Lekne drinker
En sour drink med bringebærsirup, en grønn godsak toppet med kokosskum, og en sommerduftende rabarbradrink. 3 lekne gindrinker!
Publisert av Hanna Høiness 28.08.2024Et dypdykk i akevitt
I over 500 år har vi skandinavere drukket akevitt, og i Norge, Sverige og Danmark har drikken vært en ledende sprit opp igjennom årene.
Publisert av Hanna Høiness 09.08.2024Slik velger du drikke til skalldyrfesten
La deg inspireres av vinekspert Liora Levi og hva hun serverer av øl, vin og bobler til skalldyrfatet.
Publisert av Hanna Høiness 07.08.2024GIN & TONIC – 6 forfriskende oppskrifter
Gin & Tonic, en klassiker som finnes i en mengde forfriskende varianter. Skål inn helgen med en av våre forfriskende GT-drinker!
Publisert av Hanna Høiness 14.06.2024Ja, vi elsker 17. mai!
Vi skal heise flagg og synge “Ja, vi elsker”, så samles vi til 17. maifrokosten. Liora Levi byr på smakfulle retter fra fjerne strøk og et dekket bord som garanterer feststemning hele dagen!
Publisert av Hanna Høiness 03.05.2024Få riktig temperatur på vinen
Lær å temperere røde og hvite viner – og å raskkjøle bobler! Vi gir deg tips om hvilke redskaper som gir deg en bedre vinopplevelse.
Publisert av Hanna Høiness 23.04.2024Torske-lykke!
I det dunkle vannet rundt Reykjavik svømmer torsken – i store mengder. Vi prøver lykken til sjøs med fem av Sveriges fremste kokkeprofiler.
Publisert av Nellie Karlsson 18.04.2024Ville drinker
Fra skog til kro! Granskudd, tyttebær eller fiol og lavendel, cocktail-kreatør Bella Porcile henter inspirasjon og ingredienser fra naturen til drinkene sine.
Publisert av Hanna Høiness 17.04.2024Påskedrinker
På tide å ta frem drinkglassene – og bartenderen i deg! Her er det fem forfriskende drinker som passer ekstra godt akkurat i påsken.
Publisert av Hanna Høiness 27.03.2024Proff påskemeny
Skap variasjon på påskebordet – og server klassikere på en ny måte. Her er vårt forslag til en deilig treretters meny å forberede til årets påskeaften.
Publisert av Hanna Høiness 26.03.2024Påskestemning på påskebordet
Sett gullkant på påskemiddagen! Riktig glass på riktig plass - og ta måltidet til nye høyder.
Publisert av Hanna Høiness 22.03.2024Vin til påske
Å velge riktig vin til påskemiddagen er ikke helt enkelt. Vi har spurt vineksperten Jens Dolk om tips på drikke til påskefeiringen.
Publisert av Lena Unger 21.03.2024Vin til pasta
Alle kan sette pris på et glass vin til pastaen? Tja, det avhenger også av hvor godt en lykkes med å matche de to ...
Publisert av Lena Unger 27.02.2024Ramen i rampelyset
Spicy kylling, sideflesk eller shiitakesopp? Vi tipser om tre rykende ramenfavoritter som passer både nybegynnere og japanofiler.
Publisert av Nellie Karlsson 05.02.202410 vegetariske middagstips
Prøv vegetarmat! Velg mellom pasta, pizza, wok og nudelsuppe – og finn din nye favorittoppskrift.
Publisert av Lena Unger 16.01.2024Vin til vegetarmat
Rød eller hvit – hvilken er den beste veganske vinen? Vi gir tips om tre passende flasker til tre deilige vegetarretter.
Publisert av Lena Unger 12.01.2024Juleborddekking
Julefølelsen sitter i detaljene! Gi julefeiringen en gylden touch med en vakker borddekking.
Publisert av Hanna Høiness 12.12.20233 varmende drikker
Varme drikker for kalde dager! Her er 3 forslag på nydelige oppskrifter å prøve i helgen.
Publisert av Lena Unger 27.11.2023Beaujolais nouveau – hva er det?
For mange vinelskere er den tredje torsdagen i november en hellig dag. Det er da "årets første vin" – Beaujolais Nouveau – blir sluppet for salg.
Publisert av Nellie Karlsson 16.11.2023Hemmeligheten bak en Global suksess
Elegant design og sylskarp japansk presisjon - her er Globalkniven sin spennende historie i et nøtteskall.
Publisert av Lena Unger 08.11.2023Et dypdykk i tequila
Det er på tide å tenke utenfor shotglasset! En god tequila skal nytes – enten rent eller som en del av en kreativ cocktail.
Publisert av Lena Unger 01.11.2023Brennevinsglass guide
Rom, tequila, konjakk, akevitt... Hvordan bør du servere din favoritt? Lokk frem det aller beste i din brennevin – med riktig glass.
Publisert av Nellie Karlsson 26.10.2023Riktig glass for naturvin
Glou-glou, oransjevin, pet nat... Hvilken naturvin er din favoritt? Vi gir deg tips om passende glass til tre populære varianter av naturvin.
Publisert av Åsa Hendberg 20.09.2023Maschmanns på Skøyen
På Skøyen, vest for det sentrale Oslo, ligger Maschmanns Matmarked. Her finner du delikatesser fra alle hjørner i Europa.
Publisert av Nellie Karlsson 31.08.2023Pizza, pizza, pizza
Vil du lære å lage pizza fra bunnen av? Her har vi samlet alt fra oppskrifter på deig og tomatsaus til tips om toppinger, drikke og utstyr.
Publisert av Lena Unger 29.08.2023Koreansk BBQ
Koreansk mat er hetere enn noen gang - ikke minst koreansk BBQ. Prøv en av Jennie Walldéns deilige grilloppskrifter!
Publisert av Lena Unger 27.07.2023Et dypdykk i musserende vin
Bli en bobleekspert ved hjelp av vår hurtigguide! Nytelsen øker når du har kunnskap om det du drikker.
Publisert av Lena Unger 16.05.2023Vårlig borddekking
La årstiden vises i detaljene! Det er ingenting som løfter stemningen så mye som en vakkert dekket bord.
Publisert av Lena Unger 02.05.2023Kulinariske København
Øl, hygge og mat i verdensklasse. I løpet av de siste tiårene har København etablert seg som en av Nordens, kanskje også Europas, store gourmet-hovedsteder.
Publisert av Lena Unger 19.04.2023Oransjevin
Rød, hvit, rosé... eller kanskje oransje? Lær alt du trenger å vite om den populære trendvinen oransjevin.
Publisert av Nellie Karlsson 14.04.2023Lakrisfråtsing
Vil du lære mer om lakris? Da har du kommet til rett sted! Her kan du få tak i lakrisfakta og bli inspirert av gode oppskrifter med lakris i fokus.
Publisert av Åsa Hendberg 12.04.2023Poppede popcorn
Popcorn som snacks er en klassiker – men visste du at du kan smaksette det på forskjellige måter? Vi anbefaler tre favoritter til fredagskos.
Publisert av Lena Unger 11.04.20233 gode oppskrifter med laks
Laks er et must i påskebuffeen! Her har vi samlet inspirerende oppskrifter fra noen av Sveriges beste kokker.
Publisert av Lena Unger 04.04.2023Vulkanske drivhus
Får, fiske og... massevis av tomater? Med sine vakre landskap er Island kanskje et av de stedene hvor det er mest usannsynlig at noen av Europas største tomat- og bananplantasjer befinner seg. Likeve...
Publisert av Nellie Karlsson 30.03.2023Natur-lig vin
Hva med et glass musserende bjørkesaftvin? Eller gyllen vin laget av multer? La deg inspirere av spennende viner med naturens smaker i fokus!
Publisert av Nellie Karlsson 29.03.2023Tre trendy druesorter
En frisk Albariño, en elegant Xinomavro eller en perlende Lambrusco - hvilken trendy vin faller best i smak?
Publisert av Nellie Karlsson 22.03.2023Vin til fisk
Vet du hvilken type vin passer best til laks, abbor eller sild? Vi hjelper deg å kombinere riktig vin med riktig type fisk.
Publisert av Åsa Hendberg 15.03.2023Undervannsvin
Har du hørt om undervannsvin? Det er akkurat hva navnet antyder; vin som er lagret på havets bunn.
Publisert av Nellie Karlsson 10.03.2023Vin til suppe
Hva serverer du i glasset til en fersk fiskesuppe eller en fyldig gulasj? Her gir vi deg fire deilige suppeoppskrifter med matchende vintips.
Publisert av Nellie Karlsson 22.02.2023Tre tegn på dårlig vin
På smak, aroma eller farge – hvordan merker du egentlig om vinen din er dårlig? Lær å identifisere vanlige vindeffekter.
Publisert av Nellie Karlsson 28.09.2022Matche mat og vin
Lær å kombinere mat og vin! Vi tipser om deilige retter som kan kombineres med noen av våre mest populære druesorter og vinstiler.
Publisert av Nellie Karlsson 16.09.2022