Presentert av:
La deg inspireres av eksperten Liora Levi og hva hun helst serverer av øl, vin og bobler til skalldyr.
Å ta vare på skalldyrsesongen er enkelt. Kreps, reker og hummer er såpass gode på egen hånd at de nesten ikke trenger noe tilbehør på tallerkenen. Samtidig vil man likevel servere noe festlig i glasset, og gjerne noe som forhøyer det allerede luksuriøse måltidet. Derfor spurte vi drikkeeksperten Liora Levi om hun ville gi oss noen tips om hvordan man skal tenke rundt hvitvin, bobler eller øl til skalldyr for å maksimere nytelsen.
HVITVIN
– Det er viktig å velge en vin med mye friskhet, god syre og sitrus til skalldyr. Viner som Chablis og Sancerre passer fint, eller vin laget på Riesling-, Sauvignon Blanc- eller Albariño-druene er godt egnet. Både hvitvin fra Bordeaux og Loire-dalen i Frankrike passer godt til krepselaget.
VINGLASS FRA RIEDEL
BOBLER
– En tørr stil av bobler gjør seg godt til skalldyr, her kan man både bruke Cava, Champagne eller annen musserende vin, helst laget på tradisjonell metode, samme måte som man produserer Champagne.
CHAMPAGNE GLASS FRA RIEDEL
ØL
– Også øl trenger friskhet for å matche skalldyr, velg gjerne en pils, bond, wit eller saison til skalldyr.
ØLGLASS FRA RIEDEL
SIDER
– Norsk sider er et spennende alternativ til skalldyrfatet!