Pizza, pizza, pizza

Publisert av: Lena Unger, 29.08.2023

Det er ingenting som slår en pizza-kveld med nære og kjære. Hvorfor ikke lage din egen pizza? Her er våre beste oppskrifter og tips til utstyr!

Fra hurtigmat til gourmet - pizza har virkelig gjort en klassereise i Norge de siste årene. Mange profesjonelle kokker har byttet til bakeryrket, og pizzaene toppes med sesongens fineste ingredienser. Vil du lære å lage din egen pizza fra bunnen av? Da har du kommet til rett sted. Her har vi samlet alt fra oppskrifter på deig og tomatsaus til forslag til toppinger, drikke og utstyr.

 
Ta på deg bakerforkleet og finn inspirasjon her!
 

VELG GRUNNLAG

...

PIZZABUNNEN

En pizzabunn kan være tykk og seig, tynn og sprø - og alt derimellom. Karakteren ligger i deigen. Vi anbefaler Thomas Sjögrens surdeigsbunn for en pizza med ekstra luftige kanter.

TIL OPPSKRIFTEN
...

Pizzasaus

Hvit eller rød? Den hvite bianco-pizzaen med crème fraîche, ricotta eller artisjokkpuré har blitt en ny favoritt når det gjelder hjemmelaget pizza. Men en pizza med skikkelig god tomatsaus er uovertruffen. Prøv Jens Dolks sausoppskrift, så vil du se!

TIL OPPSKRIFTEN

VELG TOPPING

...

PIZZA MED ROGN OG SYLTET SØLVLØK

Rogn, dill og løk er tre ingredienser som trives veldig godt sammen. Har du kanskje prøvd kombinasjonen på en toast eller råkaka? Gjør som Thomas Sjögren og legg ingrediensene på pizzaen i stedet. Så enkelt og så luksuriøst!

TIL OPPSKRIFTEN
...

PIZZA MED HAGEURTER OG SITRON

Urter + ost + sitron = sant! Her er en oppskrift hentet fra Lisa Lemkes anerkjente restaurant Prostens Pizza. En vegetarpizza, toppet med sitron, to forskjellige oster og en mengde ferske hageurter.

TIL OPPSKRIFTEN
...

PIZZA PASCHENDALE

Foretrekker du sjømat fremfor vegetar? Prøv da Lisas oppskrift på Pizza Paschendale. En herlig tomatpizza med sprø bunn som virkelig lar de rene, italienske smakene skinne.

TIL OPPSKRIFTEN
...

PIZZA MED GRILLET FLANKSTEK OG PARMESAN

Har du lyst på både grillmat og pizza? Du trenger ikke å velge. Følg Jens Dolks oppskrift, så får du en pizza med grillsmaker i fokus. Hva med flanksteak, halvtørkede tomater og syltet rødløk?

TIL OPPSKRIFTEN
...

Vin til pizza

Hvit, rød, musserende eller rosé - hva er egentlig den beste vinen til pizzaen? Ja, her gjelder det å løfte blikket fra pizzabunnen og se på hvilke ingredienser du har på toppen av pizzaen din. Toppingen er avgjørende for hvilken vin du bør servere. Vi gir deg tips om fire gode viner til våre fire pizzaretter.

LES MER

RELATERTE produkter

LES OGSÅ