Hva skal du servere i påsken? Løft stemningen med favoritter som lam og laks – men i nye varianter og med nye følgesvenner.
Overrask dine nærmeste med en treretters påskemiddag! Vi har satt sammen en meny med inspirerende oppskrifter fra tre profesjonelle kokker. Hva med en lekker laksetallerken, etterfulgt av en velsmakende lammestek og med en hjemmelaget sitroniskrem som dessert? Som en bonus, et drinktips til å avslutte kvelden med.
Med ønske om en god og glad påske!
TRERETTERS MENY

Forrett
Start kvelden med Louise Johanssons luksuriøse laksecarpaccio. Dette er en rett som er enkel å lage og like vakker for øynene som for smaksløkene. Louise har krydret laksen med rosa pepper og granateple, noe som gir den en myk blomsteraktig tone som passer perfekt til påskestemningen.
Laksecarpaccio med rosa pepper & granateple
Hovedrett
Som hovedrett på påskeaften må det selvfølgelig være lam – vårt tips er en oppskrift fra proffkokken Marcus Bremdal. En rosa stekt lammeroastbiff servert med krydrede rødbeter, chèvre kroketter, stekt savoykål, selleripuré og skysaus. Kan det bli bedre?
Roastbiff av lam med selleripuré og chèvre kroketter
Dessert
Avslutt middagen med en frisk dessert. Hva med en iskrem med smak av sitrusfrukten yuzu? Servert sammen med sprø mandelflak vil den garantert være en suksess blant gjestene. Bak oppskriften står Christin Kashou, vinner av Sveriges Mästerkock 2021.
Yuzuiskrem med mandelflarn
Drinktips
Sist, men ikke minst - påskecocktailen. Her vil vi fremme en italiensk klassiker. Bombardino nytes ofte som en varmende drink etter skikjøring, men passer like godt som en avslutning på påskemiddagen. Om du liker egglikør, vil du elske denne kremete "alkoholbomben"!
Bombardino