Et dypdykk i akevitt

Hva er Nordens mest trendy brennevin? Akevitt! Vi besøkte de norske akevittekspertene Atle Minothi, Lars Ole Ørjasæter og Ivan Abrahamsen på cocktailbaren Svanen i Oslo sentrum!
Les mer
Tre tegn på dårlig vin
På smak, aroma eller farge – hvordan merker du egentlig om vinen din er dårlig? Lær å identifisere vanlige vindeffekter.
Les mer
Matche mat og vin
Lær å kombinere mat og vin! Vi tipser om deilige retter som kan kombineres med noen av våre mest populære druesorter og vinstiler.
Les mer
Lufte og dekantere vin - Slik gjør du
Lær hvordan du dekanterer og lufter vin! Riedel-ambassadør Liora Levi viser hvordan du kan forbedre vinopplevelsen – med noen enkle triks.
Les mer
Mat til Zinfandel
Mat og rødvin er to av livets store gleder. Men hvilken mat bør du velge til Zinfandel? Her er noen kombinasjoner som ikke kan gå galt.
Les mer
3 gode grilltilbehør
Ikke glem tilbehøret! Bli inspirert til din neste grillkveld av to gode sauser og en sprø agurksalat.
Les mer
Et dypdykk i rom
Rom er en av verdens mest vanlige og populære brennevin. Vi lærer deg alt du trenger å vite om rom, romdrinker og glass.
Les mer
6 frukter å grille
Frukt smaker bedre med grillstriper! Vi anbefaler noen favoritter som er perfekte å slenge på grillen.
Les mer
5 gode romdrinker
Støv av drinkglassene og fyll fryseren med is! Her er fem oppskrifter på romdrinker som garantert gir vann i munnen.
Les mer
Mat til bobler
Bobler egner seg til mer enn mingling og fordrikking. Velger du akkurat de riktige flaskene kan du nyte hele din treretters middag med musserende vin.
Les mer
Bartending for dummies
Strainer, shaker, tumbler og muddler... Vanskelig å holde tritt med barspråket? Ikke noe problem! Ved hjelp av ordboken vår går du fra drinkamatør til anerkjent cocktailskaper på kort tid.
Les mer
Et proffsett fikser festen
Planlegger du en utendørsfest? Bli med proffkokken Ludwig Tjörnemo og gå for en buffé med kalde småretter.
Les mer
Mat til rosé
Skål i rosa! Til tider når en rødvin føles for tung og en hvit for lett, kan en rosévin passe best til retten din.
Les mer
Mat til chardonnay
Chardonnay er verdens mest dyrkede grønne drue og vinene kommer i mange forskjellige stiler. Vi hjelper deg å matche rett matrett med riktig vinflaske.
Les mer
Mer enn dessertvin
Dessertviner produseres over hele verden og kommer i en rekke former. Her har Jens valgt ut noen varianter som er verdt å smake, gjerne sammen med desserttipsene hans!
Les mer
Krydre den rette desserten
Krydre desserten – ja, hvorfor ikke? Louise Johansson tipser om tre ingredienser som gir desserten din farge, smak og finesse!
Les mer
Mat til Riesling
Tørre og friske eller søte og fruktige. Riesling kommer i en rekke stiler og smaker. Men hvilken type Riesling bør du velge til hvilken type mat?
Les mer
Slik lager du egen klar-is
Vil du ha krystallklare terninger i drinkene? Få hjelp av isekspert Sebastian Solstad Törnell! Her viser han en enkel måte å lage is på hjemme.
Les mer
Hvilken is passer til drinken?
Skjerp ferdighetene dine i baren sammen med isekspert Sebastian Solstad Törnell! Her hjelper han deg med å velge riktig is til riktig glass og type drink.
Les mer
Pimp your drink
Paraply er passé – nå skal det være hjemmelaget pynt. Vi tipser om tre dekorasjoner som gir drinkene dine både smak og farge.
Les mer
Et dypdykk i gin
Hva vet du om produksjon, ginstiler og drinker? Vi lærer deg det grunnleggende sammen med Linn og Jacob fra Fjäre Gin.
Les mer
Mat til Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon er matvennlig vin som trives sammen med mange ulike smaker og retter. Men av alle kombinasjoner som finnes der ute – hvilken må du prøve?
Les mer
Oppbevaringsguide
Kjøleskap, skap eller romtemperatur – vet du hvor råvarene hører hjemme? Følg vår smarte guide og reduser matsvinnet ditt!
Les mer
Food & Winepairing med Johan & Liora
Å velge riktig vin til riktig rett kan være vanskelig. Her tilbyr kokk Johan Erkkilä og vinekspert Liora Levi en meny med tre retter og like mange vintips.
Les mer
Karafler med karakter
I Riedels glasshytte i Tyrol i Østerrike utøves ren og skjær glassblåsermagi.
Les mer