EN VERDEN AV PREMIUMPRODUKTER!
Hos Sundqvist brenner vi for kvalitet. Med våre kjøkkenprodukter vil vi gjøre tiden på kjøkkenet perfekt, både for proffer og den glade amatørkokken. Vår historie begynte i 1963. I dag har vi totalt 8 ulike varemerker i vår portefølje, og vi er Sveriges ledende eksperter på japanske kniver. Forhandlere av våre varemerker finnes i detaljhandel og blant restaurantgrossister.

TIDLØS GLOBAL
Den første Global-kniven ble designet i Japan i 1985. Kombinasjonen av slitesterkt stål, unikt design og en ekstremt skarp egg gjorde at interessen for Global-kniven vokste raskt. I begynnelsen var det profesjonelle kokker som brukte kniven, deretter fulgte hjemmekokkene etter. I dag er Global ett av verdens mest populære knivmerker, og selskapet fortsetter å levere nye, innovative modeller av kjøkkenkniver.
LES MERVINGLASS I VERDENSKLASSE
Et godt vinglass har en form som lokker frem druens beste egenskaper, og fungerer som et instrument for å føre sammen vinens utseende, duft og smak. Riedel har jobbet med druespesifikke vinglass i nesten 50 år, og er i dag markedsledende på området. For sommelierer og vinkjennere over hele verden er Riedel-glassene et «must».
LES MER

Join the Club!
Finnes det en snarvei til bedre drinker? Ja! Cocktail Club har satt sammen en pakke med alle verktøyene du trenger for å imponere bak baren. Som et supplement har de utviklet en app med stilige drinkoppskrifter og videoer der verktøyene demonstreres.
Les merBARE EN VANLIG KVERN – HELT TIL DU HAR PRØVD DEN
Zassenhaus anses for å være en av verdens beste kvernprodusenter. Det som virkelig gjør at kvernen utmerker seg, er følelsen og den høye kvaliteten. En Zassenhaus-kvern er bare en vanlig kvern – til du prøver den. Kvernverket er hardere enn stål og nesten umulig å slite ut. Du kan til og med male grus i kvernen, selv om det er noe vi ikke anbefaler.
LES MER

KNIVER I SAMURAISTÅL
I Japan vekker ordet «tamahagane» en glød hos alle som har interesse for kniver. Navnet kommer fra det myteomspunnede stålet som brukes til fremstilling av samuraisverd. Det er en symbolikk i at Tamahagane har valgt dette navnet. Knivene deres har nemlig samme oppbygning som et tradisjonelt samuraisverd, med hardt stål i eggen og mykt, slitesterkt stål i de øvrige delene.
LES MERSKJERPNING I KJØKKENET
Det er en stor glede å jobbe med en skarp kjøkkenkniv. Tar du vare på kniven din, vil du oppleve den samme gleden i mange år. Minosharp har spesialisert seg på slipeverktøy for japanske kniver og det er ingen ringere enn Mino Tsuchida, Globals sterke mann, som står bak merket. Noen få strøk i Minosharps berømte våtsliper er alt som skal til for at kniven skal bli som ny. Minosharp har også utviklet verktøy for mer kunnskapsrike knivnerder som vet hvordan en slipestein skal håndteres.
LES MER

Funksjonelle kunstverk
Yaxell ble grunnlagt i Seki i 1932. Familiebedriften drives i dag av Takeshi Yamada-san, som er fjerde generasjons knivprodusent. Seki er kjent som hovedstaden for japansk kniv- og sverdproduksjon. Yaxell har tatt vare på kunnskapen som har gått i arv i generasjoner, og i produksjonen kombinerer de ny teknikk med tradisjonelt håndverk. Siden starten har selskapet vært en av Japans ledende knivprodusenter. Knivenes utrolige skarphet og fascinerende damaskusmønster har gjort dem populære i restaurantkjøkken og hos kvalitetsbevisste amatørkokker.
Les merSYLSKARPE MANDOLINER
Benriner har gjort seg kjente over hele verden med sine smidige mandoliner. Mandolinene har blader som kan skiftes ut for strimling og julienne, samt en trinnløs innstilling for rette knivblader. Benriner har også laget en vertikal og en horisontal grønnsaksstrimler. Samtlige produkter har blader i rustfritt stål med samme førsteklasses skarphet som japanske kokkekniver.
LES MER
