Presentert av: 
Krydder og desserter er kanskje ikke det første du tenker på. Men faktum er at mange klassiske desserter og bakverk får et skikkelig løft av noen drag med krydderkvernen.
Krydre desserten – ja, hvorfor ikke? Flaksalt på sjokoladekaken og sort pepper til de ferske jordbærene er eksempler på to gode smakskombinasjoner. Og det er flere.
Den svenske matinspiratoren Louise Johansson er noe av en ekspert når det kommer til krydder. Hun har alltid minst fem kverner med forskjellig innhold klar hjemme på kjøkkenet, samtidig som hun ikke er redd for å teste ut nye ingredienser og krydder.
– Man må tørre å prøve nye ting. Det er så utrolig stor forskjell på nykvernede og ferdigmalte krydder. Det er så mye mer smak med kvernen, sier hun.
Et tips er å tenke på kvernen mer som en mørtel. Akkurat som du kan bruke mørtelen din til å blande og male forskjellige krydder, kan du gjøre det samme med kvernen din. Nedenfor foreslår Louise tre krydder å fylle kvernen med som er spesielt gode til desserter!
Tre tIPS
KARDEMOMME
Kardemomme passer perfekt på kanelboller. Du kan også ha det på vafler, frokost eller som krydder i kaffen. Kverner du ned litt i kaffepulveret så renner det godt inn i den ferdige kaffen.
CHILIFLAKES
Chili passer veldig godt til sjokoladedesserter som fondant og trøfler. Men også for mykere frukter som nektarin og jordbær. Smaken kommer enda mer frem av den sterke chilien.
TØRKEDE BRINGEBÆR
Med kvernen kan du lage pulver av frysetørkede bringebær. Det blir et deilig garnityr på pannacotta, crème brûlée, pisket krem eller vaniljeis. Bare noen drag - og du får et fint, rosa teppe.