Pizzabunn på surdeig

Publisert av: Lena Unger, 06.01.2020

Pizza er rett i enhver situasjon. Ta på deg bakeforkleet og unn deg surdeigspizza denne helgen! Her foreslår vi en virkelig velsmakende deig som Thomas Sjögren bruker til pizzaene sine på Restaurant Grano.

Ingredienser

Pizzabunn på surdeig (4 porsjoner)
0,5 kg hvetemel
275 gr vann
150 gr hvetesurdeig
12,5 gr salt

SLIK GJØR DU

Bland alle ingrediensene i en bolle og kna til en deig. Legg over en klut. La deigen heve i 2 timer ved romtemperatur.

Trekk ut deigen og brett den i to. Legg deigen tilbake i bollen og dekk til med plast. La stå i kjøleskapet i 24 timer.

Ta ut deigen og skjær den i fire biter på 200 gram. Kjevle ut bitene og legg dem på en melet plate. La dem heve i ytterligere 1 time før du legger på toppingen.

LES OGSÅ

Ved å klikke på «Aksepter alle» samtykker du til at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: funksjonalitet, statistikk og markedsføring.