Trenger du inspirasjon til middagen? I YouTube-serien «Krydda din vardag» viser Louise Johansson, Sveriges første Mästerkock, hvordan du enkelt kan lage en vri på ulike hverdagsretter. En av Louises absolutte favoritter er kjøttboller, og i den andre episoden lager hun tre gode sauser som kan sette krydder på denne husmannsklassikeren.
KJØTTBOLLER
GRUNNOPPSKRIFT
4 porsjoner
500 g blanding av karbonadedeig og kjøttdeig
1 gul løk, mikset
1 egg
1,5 dl melk
1 dl strøkavring
1 ts salt
Sort pepper, nymalt
SLIK GÅR DU FREM
Bland alle ingrediensene for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Sett deigen i kjøleskapet og la den avkjøles til den kjennes fast, ca. 5 minutter.
Form kjøttboller av deigen og legg dem i en ovnsfast form. Stek dem i ovnen til de er gyllenbrune og faste helt igjennom, ca. 10 minutter.
KJØTTBOLLER I TOMAT- OG ESTRAGONSAUS
INGREDIENSER
4 porsjoner
½ gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss tørket estragon
2 ss olivenolje, til steking
1 ss eddik
2 ss tomatpuré
1 ts honning
400 g tomatsaus
Salt
Sort pepper, nymalt
1 dl parmesan, revet
SLIK GÅR DU FREM
Fres løk, hvitløk og estragon til løken blir blank. Tilsett eddik, tomatpuré og honning. Rør inn tomatsaus og la det putre på svak varme i 3–5 minutter.
Kok opp risvinen. Tilsett hvitvin, korianderfrø og ingefær. Rør inn soyasausen og la det putre på svak varme i 3–5 minutter.
Legg i kjøttbollene og la dem varmes opp i sausen. Topp med sesamfrø og frisk koriander.
KJØTTBOLLER I FLØTESAUS MED TYTTEBÆR
INGREDIENSER
4 porsjoner
3 dl utblandet kalvefond
3 dl kremfløte
2 ts dijonsennep
1 ts japansk soyasaus
2 ss solbærgele (alt. sirup eller konsentrert eplejuice)
2 ss maisenna
Salt
Sort pepper, nymalt
1 dl nyrørte tyttebær, til servering
SLIK GÅR DU FREM
Kok opp kalvefonden. Tilsett fløte, dijonsennep, soyasaus og solbærgelé. La sausen koke i 3–5 minutter. Jevn ut med maisenna og smak til med salt og pepper.
Legg i kjøttbollene og la dem varmes opp i sausen. Server med nyrørte tyttebær.
Trenger du inspirasjon til middagen? I YouTube-serien «Krydda din vardag» viser Louise Johansson, hvordan du enkelt kan lage en vri på ulike hverdagsretter.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.