Pepperkvern i støpejern 10 cm

Art. nr: Z-035810

Krydderkvern i støpejern fra Zassenhaus, 10 cm.

849 krInStock

Worker er en liten, men robust krydderkvern. Med sine beskjedne 10 cm tar kvernen minimalt med plass på kjøkkenet, samtidig som den utretter mirakler i matlagingen. Kvernen kombinerer en kropp i rustikk støpejern med Zassenhaus nesten uslitelige kvernverk.

Worker
Varemerke
Zassenhaus
Produktserie
Worker
Farge
Sort
Materiale
Støpejern
Størrelse
10 cm
EAN
4006528035810
EAN14
14006528035817

Zassenhaus har 25 års garanti på kvernverket. Garantien omfatter altså ikke lakkskader eller skader på treflatene. Kjøpsdato må dokumenteres med kvittering. For øvrig viser vi til forbrukerkjøpsloven når det gjelder reklamasjoner og feilvarer.

VEDLIKEHOLDSRÅD - Krydderkvern

Zassenhaus’ keramiske kvernverk er hardere enn stål, noe som gjør kvernen slitesterk. Hvis du tar vare på kvernen på riktig måte, holder den livet ut. I dette innlegget får du tips om hvordan du tar vare på pepper- eller saltkvernen fra Zassenhaus på beste måte. Krydder med mykere konsistens, som grønn pepper og rosépepper, kan bli hengende igjen på det keramiske kvernverket, og da er det nyttig å kunne ta ut kvernverket for rengjøring. 

Påfylling – Skru av toppen, fjern den øvre delen av kvernen og fyll på med tørt krydder. Kryddersorter med mykere konsistens, som rosépepper og grønn pepper, kan brukes alene, men bland dem gjerne med tørrere kryddersorter som sort og hvit pepper. Da reduserer du risikoen for at kvernen tetter seg. Unngå også å bruke flaksalt, som er tettere og lettere setter seg fast i kvernverket. Sett den øvre delen tilbake og skru igjen toppen. Ikke skru for hardt, da dette kan gjøre malingen vanskeligere.
 
Bruk – Vri det trinnløse kvernverket til ønsket malingsgrad. Du kan velge fritt fra finmalt til grovmalt.
 
Unngå – Tørk av kvernen etter bruk. Hvis kvernen blir våt, kan lakken skades og treet sprekke. Tørk alltid av rundt kvernen også. Et godt tips er å prøve å unngå å male for nær damp, da dette fører til at krydder og salt tetter kvernverket, noe som i sin tur fører til at det blir vanskeligere å male. Hvis man da tar i, er det en risiko for at mutteren hopper over. Skulle kvernen tette seg, kan du se punktet «Demontering».
 
Rengjøring – Hell tørr, ukokt ris i kvernen og vri noen runder for å rense kvernverket for eventuelt fett fra krydderet. Tøm deretter ut risen.
 
Demontering – Tøm kvernen for krydder. Åpne kvernverket så mye som mulig og vri over sperren. Ved behov kan du bruke en butt kniv eller lignende for å løsne sperren ved å trykke den inn så kransen på kvernverket kan gå forbi. Fjern de ulike delene. Legg dem i rekkefølge slik at de er klare til montering. Dra deretter akselen gjennom kvernen.
 
Børst rent – Bruk en børste, pensel eller lignende til å børste rent de ulike delene. Monter kvernverket sammen på samme måte som det ble demontert. Fyll på ønsket krydder, og kvernen er klar til å male igjen.

Lignende produkter

Ved å klikke på «Aksepter alle» samtykker du til at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: funksjonalitet, statistikk og markedsføring.