Vi inviterer deg til en kongelig helgebrunsj! Prøv denne deilige eggeoppskriften fra Thomas Sjögren med kaldrøkt laks, hollandaisesaus og smørstekt brød.
Kanskje du har prøvd Eggs Benedict før, men hva med Eggs Royale? Det er en variant av den klassiske eggeretten hvor kjøttet byttes ut med kaldrøkt laks. Thomas sin oppskrift har også grønne elementer i form av sautert spinat og karse.
INGREDIENSER
(2 porsjoner)
2 posjerte egg
hollandaisesaus
2 skiver lyst brød
100 g fersk spinat
ca 8 skiver kaldrøkt laks
chiliflak
hagekarse
SLIK GJØR DU
Kutt to runde skiver av brødet med et stort drikkeglass. Smør skivene med smør på begge sider og stek i en stekepanne til skivene er gyllenbrune. Sauter spinaten kjapt i olivenolje.
Ha brødet i bunnen, den sauterte spinaten på toppen av brødet og lakseskiver rundt. Topp med posjert egg, hollandaisesaus og hagekarse. Dryss over litt chiliflak.