Baguetter med urtepesto & coppaskinke

Publisert av: Hanna Høiness, 30.06.2024

Klar for piknik! Næringsrike og sommerlige baguetter som er perfekte til å ha med i kurven på tur.

Mat som kan forberedes på forhånd er bra piknikmat. Sommerlige baguetter fylt med hjemmelaget urtepesto, skivet burrataost og lufttørket coppaskinke. Hvorfor ikke servere sandwichene sammen med frukt og grønnsaker som du skjærer opp på stedet. Ta med litt nektariner, fersken, jordbær og tomater i kurven!

En solfylt suksess!

INGREDIENSER

(4 baguetter)
120 g coppa (alternativt lufttørket skinke, lomo, prosciutto, cotto)
2 burrataoster à 100 g
4 surdeigsbaguetter, ca 12-15 centimeter
200 g ruccola
1 ts flaksalt
1 potte basilikum


Urtepesto
50 g urter (f.eks. gressløk, basilikum, ramsløk, persille)
1 hvitløksfedd
0,5 sitron, revet skall og presset saft
2 dl olivenolje
0,5 ts salt
3 klyper nykvernet svart pepper
1 dl ristede pinjekjerner
1,5 dl vellagret ost (f.eks. parmesan)

...

SLIK GJØR DU

Urtepesto
Miks urter, hvitløk, sitronskall, sitronsaft, olje, salt og pepper til en saus. Tilsett nøtter og ost og miks raskt (pulsmiks). Det skal fortsatt være små biter av nøtter og ost igjen i den ferdige blandingen.

Baguetter
Del brødene nesten helt igjennom og smør på pesto. Legg på burrataost og dryss over flaksalt. Fortsett med ruccola, basilikum og skinke. Avslutt med å pakke inn sandwichene i papir. 

 

Nytes i friluft!

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ