Krydder, krydder, krydder

Publisert av: Lena Unger, 03.09.2019

Presentert av:  


Kan du kunsten å krydre maten? Å velge krydder som passer din matrett er selvfølgelig viktig - men det er også viktig å velge riktig grovhet på krydderet. Prøv en oppskrift fra Louise Johansson, så vil du se forskjellen mellom finmalt og grovmalt krydder.


Å krydre maten er kanskje bare en liten del av matlagingen, men det gjør stor forskjell for helheten. På samme måte som at grove krydderkorn kan ødelegge opplevelsen av en glatt suppe kan en pepperbiff med riktig ”crunch” få smakløkene å danse. Med en Zassenhauskvern er det enkelt å krydre riktig. Kvernen har seks ulike innstillinger, fra finmalt til grovmalt, som hjelper deg å tilpasse kornstørrelse etter matrett.

...

JORDSKOKKESUPPE

Jordskokkesuppe er en mild og kremet suppe som er perfekt å servere som forrett! Prøv Louises variant med svart pepper og tørket timian. Her velger hun å krydre retten med finmalt krydder for at man ikke skal se kornene, de skal smelte sammen med de andre ingrediensene.

TIL OPPSKRIFTEN
...

RISOTTO MED GRESSKAR & SALVIE

Kombinasjonen av søtt gresskar, salt parmesanost och frisk salvie gjør denne risottoen til en riktig smakssensasjon. Louise krydrer retten med nykvernet svart pepper like før servering. Her velger hun en mellomgrov kornstørrelse, da hun vil at krydderet skal fordeles jevnt.

TIL OPPSKRIFTEN
...

OVNSBAKT LAKS

Fenikkel og rosépepper setter sitt preg på denne middagsfavoritt! Louise velger den groveste innstillingen på kvernen når hun krydrer laksen, fordi hun vil at pepperkornene skal legge seg som et sprøtt lag på toppen.

TIL OPPSKRIFTEN

SLIK VELGER DU KORNSTØRRELSE

Finmalt eller grovmalt? Du kan enkelt stille inn ønsket kornstørrelse ved å vri på hjulet i bunnen av din Zassenhauskvern.

1. Kvernens fineste innstilling, passer til retter hvor du vil at krydderet skal gi smak uten å være synlig.

2. Et bra valg til sauser, puréer og andre retter hvor krydderet skal smelte sammen med de andre ingrediensene.

3. Perfekt når du vil at krydderet skal fordeles jevnt, for eksempel i en omelett, pastasaus eller risotto.

4. Et utmerket valg til bordkrydder. Noen omdreininger med kvernen forhøyer nesten alle retter.

5. Grovmalt krydder gir deg både smak og tekstur. Passer bra til marinader og salater for eksempel.

6. Velg grovmalt hvis du vil at kryddersmaken skal være tydelig. Et perfekt valg til pepperbiff.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ