JORDSKOKKSUPPE MED SYLTEDE EPLER

Publisert av: Lena Unger, 14.10.2019

Presentert av:  


Jordskokksuppe er en mild og kremet suppe som er perfekt å servere som forrett! Prøv Louise Johanssons oppskrift med sort pepper og tørket timian, så vil du kjenne forskjellen mellom finmalt og grovmalt krydder.

Ingredienser

(4 porsjoner)

Jordskokksuppe

400 g jordskokk, vasket
1 ss krydderblanding av sort pepper og tørket
timian
1 stk gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss rapsolje
6 dl vann
2 ss grønnsaksfond
2 dl kremfløte
1 ss hvitvinseddik
1⁄2 ts honning


Syltede epler
1 stk rødt eple
1⁄2 dl hvitvinseddik
1 dl muscovadosukker (eller vanlig sukker)
1 dl vann


Til servering
40 g pistasjenøtter, ristet og hakket

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Fyll din Zassenhauskvern med sort pepper og tørket timian. Still inn kvernverket på fin kornstørrelse (trinn 1).

Skjær jordskokken i 1 cm tykke stykker. Bland med løk, hvitløk, olje og krydderblanding. 

Legg jordskokken i en ildfast form. Bak jordskokken i ovnen i ca. 30 minutter, til de er helt myke.

Lag syltede epler ved å koke opp eddik, sukker og salt. Skjær eplene i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Legg eplene i en krukke og hell over lake. La det stå og trekke.

Legg den ovnsbakte jordskokken i en stor kasserolle. Tilsett vann, buljong og fløte. La det koke i ca. 5 minutter. 

Miks suppen glatt i en blender. 

Smak til med hvitvinseddik, salt og honning.

KRYDRE RIKTIG!

Du kan enkelt stille inn den kornstørrelse du ønsker ved å vri på hjulet i bunnen på din Zassenhauskvern. Til denne retten velger Louise kvernens fineste innstilling. Trinn 1 passer til retter hvor du vil at krydderet skal gi smak uten å være synlig.

Les mer
...