SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200 grader, varmluftseffekt. Fyll din Zassenhauskvern med svart peppar og tørket timian. Still inn kvernverket på fin kornstørrelse (trinn 1).
Skjær jordskokkene i 1 cm tykke stykker. Bland dem med løk, hvitløk, olje og krydderblanding. Legg jordskokkene i en ildfast form. Bak jordskokkene i ovnen ca 30 minutter, til de er helt myke.
Lag syltede epler ved å koke opp eddik, sukker og salt. Skjær eplene i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Legg eplene i en krukke og hell over laken. La det stå og trekke.
Legg de ovnsbakte jordskokkene i en stor kasserolle. Tilsett vann, buljong og fløte. La det koke i ca 5 minutter. Miks suppen glatt i en blender. Smak til med hvitvinseddik, salt og honning.