Nordisk sushibowl med reker & soyamarinerte egg

Publisert av: Hanna Høiness, 08.08.2024

En Chirashi Sushi – med nordiske smaker! Server denne smakfulle retten av proffkokk Frida Ronge. En fristende japansk sushibowl med våre typiske råvarer

Ferske reker, pepperrot, grønne erter, dill og et soyamarinert egg – i en bolle sammen med tradisjonelle japanske smaker og svart ris. Enkelt å lage – god å smake! 

 

INGREDIENSER

Nordisk sushibowl 
(2 portioner) 


3 dl kokt naturris eller svart ris
200 g skrellede reker
2 dl grønne erter
2 ss revet pepperrot
2 soyamarinerte egg. Se oppskriften lengre ned.
2 ss kålrotsgari
2 ss furikake, alternativt ristede sesamfrø
Noen kvister dill eller mynteblader

Dressing
0,5 dl japansk soyasaus
0,5 ss revet ingefær
1 presset lime
0,5 ts sesamolje
1 sjalottløk, finhakket

...

SLIK GJØR DU

Bowl
Kok risen i henhold til instruksjonene på pakken. Legg risen i en dyp bolle.

Del eggene og legg sammen med resten av ingrediensene i to boller. Riv over fersk pepperrot og topp med sesamfrø.

Dressing
Hakk sjalottløken og riv ingefæren. Bland deretter alle ingrediensene i en bolle.

Soyamarinerte egg
Kok vanlige egg i 6,5 minutter. Skyll eggene i kaldt vann og skrell dem. Bland mirin, soyasaus og vann. Legg eggene i marinaden og la dem marinere i 24 timer. 

Tips!
Om du vil lage flere egg enn du har tenkt å spise samme dag, kan du tilsette ca. 5 dl vann etter 24 timer i marinaden. Da holder eggene lengre og blir ikke for salte.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ