Sushi – i en skål! I denne delen av sushiskolen lærer proffkokk Frida Ronge deg hvordan du kan lage den japanske klassikeren Chirashi Sushi.
Varm sushiris, tynne skiver med fisk og fargerik toppings. Chirashi Sushi er en ekte klassiker innenfor det tradisjonelle japanske kjøkkenet og kan også beskrives som – sushi i en skål. Her er Frida Ronges variant av den deilige retten.
INGREDIENSER
Chirashi sushi
(2 porsjoner)
200 g kokt sushiris
100 g laks, ørret eller røye
100 g hvit fisk, f. eks. gjedde, abbor eller kveite
2 ss ørretrogn
2 ss japansk soyasaus
2 vårløk, finhakket
2 ss syltet kålrot
2 dl rødkål, strimlet
1 dl kuttet tamago i biter
1/2 nori, klippet i strimler
1 klype salt
Dressing
0,5 dl japansk soyasaus
1/2 ss revet ingefær
1 presset lime
1/2 ts sesamolje
1 sjalottløk, finhakket

SLIK GJØR DU
Kok sushirisen.
Bland ingrediensene til dressingen.
Skjær fisken i ca. 6 cm lange og 5 mm brede skiver, ca. 15 g hver. Hell soyasausen over regnbueørretrognen.
Legg risen i en skål og legg alle tilbehørene separat i skålen.
Topp med klippet nori.
Server!