SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 230 grader.
Skrap ut kjernen, og skjær gresskaret i biter på 5 cm. Ta vare på frøene til garnering. Skrell søtpotetene, og skjær dem i biter på 5 cm.
Legg gresskar, søtpoteter og hvitløksfedd i en ildfast form eller på en stekeplate. Drypp over 2 spiseskjeer olivenolje, og strø på salt og pepper. Bak i ovnen til gresskar- og søtpotetetbitene er myke, ca. 30 minutter. Vend bitene etter halve tiden. La alt avkjøle seg, og skrell gresskarbitene.
Varm opp 1 ss olivenolje i en stor gryte på middels varme. Tilsett sjalottløk og ingefær, og brun til de er myke. Tilsett miso og grønnsaksbuljong, og rør om til misopastaen har løst seg opp. Tilsett gresskar og søtpotet, og la det trekke i 15 minutter. Senk varmen om nødvendig. Suppen skal trekke, ikke koke.
I mellomtiden rister du gresskarfrøene i en tørr panne i 3–4 minutter, før du setter dem til siden.
Bruk en stavmikser og kjør suppen jevn. Eventuelt kan du gjøre det i flere omganger i en blender eller kjøkkenmaskin. Garner med vårløk, litt shichimi togarashi (eller chiliflak) og ristede gresskarfrø.