Koreansk eller meksikansk - hvorfor velge når du kan få begge deler? Her møtes de to kjøkkenene i en kryddersterk tacooppskrift.
På tide med fredagskos? Tilby taco med koreansk vri. I denne oppskriften er tortillalefsene fylt med godsaker som grillet entrecôte, sprø kimchi, chilimajones, vårløk og sesamfrø. En helt magisk smakskombo!
INGREDIENSER
Koreansk taco
(4 porsjoner)
400 gr entrecôte
0,5 dl soya
1 ss riseddik
1 ss sukker
1 ts sesamolje
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss ingefær, finhakket
Chilimajones
1,5 dl majones
1 ss gochujang (koreansk, fermentert chilipasta)
2 ts riseddik
0,5 ts sesamolje
Til servering
12 hvetetortillas
hjertesalat
kimchi
vårløk
sesamfrø
SLIK GJØR DU
Lag en marinade ved å blande soya, eddik, sukker, olje, hvitløk og ingefær. Ha entrecôten i marinaden og la den marinere i minst 30 minutter, gjerne natten over i kjøleskapet.
Bland sammen alle ingrediensene til majonesen.
Grill entrecôten på en grill eller i varm grillpanne med rapsolje. Noen minutter på hver side er nok til medium rare. Når kjøttet er ferdigstekt, la det hvile på et skjærebrett i 5 minutter. Skjær entrecôten i centimetertykke skiver med en trancherkniv.
Strimle salaten og skjær vårløken i tynne skiver. Varm tortillabrødene i en tørr stekepanne.
Sett sammen tacoen med majones i bunnen, deretter salat, kjøtt og kimchi. Avslutt med vårløk og sesamfrø.