Tarte flambée er en fransk type av pizza med sprø, ugjæret bunn. Her er den klassiske pizzatoppingen med skinke og gul løk byttet ut mot luksuriøs løyrom, kokte poteter og dill. Bon appetit!
Ingredienser
(4 porsjoner)
Deig
5,5 dl hvetemel
2 krm salt
2 dl vann
3 ss olivenolje
Topping
3 dl crème fraiche
4 stk kokte poteter
4 dl ost
Til garnering
100 gr løyrom
8 stk rødløk
1 bunt dill
1 knippe gressløk
1 sitron
1 ss salt
1 ss sukker
Svart pepper
Olivenolje
Flaksalt
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 250 grader, varmluft. Elt sammen ingrediensene til deigen i 5 minutter. Pakk inn deigen i plast og la den hvile minst 1 time.
Skjær løken i skiver og de kokte potetene på en mandolin. Skjær sitronen tynt og dryss over salt og sukker. La det trekke.
Del deigen i fire deler og kjevle den tynt. Smør crème fraiche på bunnen. Dekk med poteter og ost. Stek den i ovnen til den får en gyllen farge.
Ta ut bunnen og legg på rødløk, løyrom, den saltede sitronen og urter. Avslutt med olivenolje og nykvernet svart pepper.