Øyvind Bøe Dalelv

Global ambassadør, Øyvind Bøe Dalelv, er en erfaren mesterkokk med en imponerende merittliste. Han har vunnet Årets Kokk, i tillegg til å ha deltatt i flere prestisjetunge internasjonale konkurranser – med bl.a. en seier i verdensmesterskapet i tapas. Øyvind driver også den populære hamburgerkjeden Flamme Burger i Oslo.

Opprinnelig fra Bodø er Øyvind sterkt knyttet til sitt nordnorske opphav, som han omtaler som en viktig inspirasjonskilde for sin kulinariske identitet: Å være opptatt av rene og ekte smaker fra fjell og hav. Oppveksten i barske omgivelser i havgapet i nord var ikke til hinder for at han tidlig begynte å se ut i verden og drømme om å representere Norge i Bocuse d’Or.

Tidløse global

Den første Global-kniven ble designet i Japan i 1985. Kombinasjonen av slitesterkt stål, unikt design og en ekstremt skarp egg gjorde at interessen for Global-kniven vokste raskt. I begynnelsen var det profesjonelle kokker som brukte kniven, deretter fulgte hobbykokkene etter. I dag er Global et av verdens mest populære knivmerker.

Cheesy smashburger

Øyvind deler oppskriften på sin signaturrett: Smash burger. Sprø, deilig og magisk god!

Food & Wine pairing

Når Øyvind og Liora møtes på kjøkkenet, får vi fantastisk mat med perfekt match av vin. I denne videoen har de valgt japanske smaker: Hvitvin og Laks Tataki!

Sjøkrepshale med smørsaus

Lag Øyvinds egen oppskrift på en utsøkt forrett. Her kombineres sjøkrepshale med en rik smørsaus laget av skalldyrskraft.

Ved å klikke på «Aksepter alle» samtykker du til at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: funksjonalitet, statistikk og markedsføring.