Louise Johansson, Sveriges første Mästerkock, byr på en herlig forrett fra kokeboken sin Taste by Louise. Her får grønnsakene virkelig være grønnsaker. Knasende, friskt og fargesterkt for sjelen.
Foto: Ingvar Eriksson
INGREDIENSER
4 porsjoner
1 romanesco eller hvit blomkål
12 vårbeter, skrelte (f.eks. rød-, gul- eller polkabeter)
1 knippe reddik, rensede
1 ss olivenolje
½ baguette, daggammel
Salt
Hollandaisesaus
1 sitron, ferskpresset juice
2 ss vann
3 eggeplommer
200 g smeltet smør
½ krm kajennepepper
1 boks krydderkarse, skuddene (spar litt til pynt)
Salt
Vintips!
Château de Berne Grande Recolte (Nr. 75286)
SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 200 grader. Bryt kålen i fine buketter. Kok bukettene og betene til de er litt myke i hver sin kjele med lettsaltet vann.
Skjær reddiken i løvtynne skiver på mandolin eller for hånd. Legg dem i kaldt vann så de blir knasende.
Skjær baguetten i tynne og uregelmessige skiver, og rist dem i 5–7 minutter midt i ovnen.
Hollandaisesaus
Bland sitron, vann og eggeplommer i en kjele. Varm opp på svak varme under konstant omrøring til det begynner å tykne.
Fjern kjelen fra komfyren, og tilsett smeltet smør i en tynn stråle under kraftig omrøring.
Smak til sausen med salt og kajennepepper. Rør inn krydderkarsen rett før servering.
Presentasjon
Skjær bort en liten bit av bunnen på betene så de ligger stabilt. Spre betene og romanescoen ut på tallerken. Legg på litt hollandaisesaus og noen ristede brødskiver. Pynt med reddik og krydderkarse.