Tyttebær-sour med brunet smør

Publisert av: Hanna Høiness, 07.01.2022

Frisk, smør- og kremaktig – ja, alt på én gang! Cocktailkreatøren Bella Porcile serverer en herlig sour-oppskrift med smak av tyttebær og brunet smør. 

 

INGREDIENSER

(1 drink)

5 cl smørskylt gin 
3 cl tyttebærsukkerlake 
3 cl sitronjuice 
1 stk eggehvite 
 
Tyttebærsukkerlake 
3 dl sukker 
2 dl tyttebær 
 
Smørvasket gin 
1 flaske gin (ca. 70 cl) 
25 g smør 

...

SLIK GJØR DU DET

Tyttebærsukkerlake 
Kok opp sukker, vann og tyttebær i en kjele. Ta kjelen av varmen og la det trekke en stund. Sil av tyttebærene og la laken avkjøles. Hell det på en flaske. 
 
Smørskylt gin 
Brun smøret i en kjele. Hell det over i en bolle og tilsett gin. Bland. Sett det i fryseren og la det stå til smøret har stivnet. Fjern smøret og sil gin gjennom et kaffefilter. 
 
Tyttebær-sour 
Hell gin i en shaker. Tilsett sukkerlake, sitronjuice og eggehvite. Tørrshake (shake uten is) for å bygge opp et hvitt og luftig skum. Tilsett deretter is og skak igjen. Sil drinken i et cocktailglass. Pynt med ferske tyttebærkvister eller tyttebærskinn. 
 
Klart! 

RELATERTE produkter

LES OGSÅ