Hjemmelaget ramen er kjærlighet i en skål. Prøv vår oppskrift på denne japanske suppeklassikeren! Her svømmer nudlene i en søtsterk buljong og serveres sammen med kylling og pak choi.
Ramen er en japansk favoritt som kan varieres på mange forskjellige måter. De viktigste elementene i en ramensuppe er en velsmakende buljong, ramennudler, samt grønnsaker og protein å toppe suppen med. Det spesielle med nettopp tantanmen ramen er buljongen. Den har en søtsterk smak og kremhvit farge som kommer fra soyamelk og tare. Ordet "tare" betyr saus på japansk, men i dette tilfellet er taren mer som en krydret krem som brukes til å smaksette suppen.
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Suppe
3 terninger kyllingbuljong
1,5 liter vann
4 dl soyamelk
ferske ramennudler
Tare
0,5 dl japansk sesampaste
2 ss soyasaus
2 ss hvitvinseddik
4 vårløk, finhakket (den hvite delen)
2 ts chiliolje
Kyllingfarse
1 ss rapsolje
3 fedd hvitløk, revet
300 g kyllingfarse
5 cm ingefær, revet
2 ss gochujang (koreansk chilipaste)
1 ss soyasaus
1 ss sake
Annet topping
2 egg, bløtkokt og halvert
2 små pak choi, blansjert og halvert
4 vårløk, finhakket (den grønne delen)

SLIK GJØR DU

Tare: Bland sesampaste, soyasaus, eddik, vårløk og chiliolje i en skål. Sett til side.

Suppe: Hell vann i en stor kjele. Tilsett kyllingbuljong og soyamelk, og kok opp. Senk varmen. La suppen småkoke mens du koker nudler og forbereder toppings.

Kyllingfarse: Varm olje i en stekepanne på middels varme. Tilsett kyllingfarse, hvitløk og ingefær. Stek til farsen nesten er gjennomstekt. Tilsett chilipaste og stek videre i noen minutter. Hell i soyasaus og sake, og la det småkoke i 3–4 minutter, til det meste av væsken har kokt bort.

Servering: Fordel taren i fire dype tallerkener. Øs over suppen og rør rundt. Legg i kokte nudler, kyllingfarse og blansjert pak choi. Avslutt med en halv løskokt egghalvdel.