Klara Lind, som var Sveriges mesterkokk i 2017, inviterer til en sunnere variant av fredagssnacksen. Søtpotetchips passer til alt – guacamole, salsa, rømme – det er bare å velge din egen favoritt!
Foto: Frida Wismar
Ingredienser
Søtpotetchips
2 søtpoteter, med skall
1 liter frityrolje
flaksalt
Til servering
guacamole
SLIK GÅR DU FREM
Varm opp oljen til ca. 160 grader i en romslig kasserolle. Bruk termometer.
Skjær potetene i skiver med en mandolin på tynneste innstilling.
Legg skivene i kaldt vann i 15–20 minutter. La dem renne av seg på et husholdningspapir, og klapp dem helt tørre.
Friter skivene til de er pent gylne. Stek bare noen få om gangen, ellers vil temperaturen gå ned. Ta dem opp med en hullsleiv av metall, og la dem renne av seg på husholdningspapir.
Ha på salt, og server med guacamole til.