En smak av skogen - i ett glass! Med ingredienser som akevitt, granskuddsirup og grønn chartreuse, lever drinken "Skogis 2.0" opp til sitt navn. Signert av proffbartenderen og drinkbokforfatter Bella Porcile.
INGREDIENSER
(1 drink)
3 cl økologisk akevitt
2 cl grønn chartreuse
2 cl granskuddsirup (hjemmelaget)
3 cl sitronjuice
2 cl granskuddtonic
1 stk grankvist eller vinduslav
Granskuddsirup
2 dl vann
2 dl sukker
2-3 dl granskudd

SLIK GJØR DU DET
Kok opp en kjele med vann. Tilsett granskuddene, senk varmen og la det småkoke i ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles i 1 time.
Sil granskuddene bort fra væsken. Oppbevar væsken i en kjele og tilsett sukker. Kok til det blir sirupsaktig konsistens i ca. 45 minutter på middels varme. Hell det i en glasskrukke og la det avkjøles. Oppbevar i romtemperatur.
Tilsett is og rør om.
Topp med granskuddtonic og mer is om nødvendig. Pynt med en grankvist.