Skogis 2.0

Publisert av: Nellie Karlsson , 06.01.2022

En smak av skogen - i ett glass! Med ingredienser som akevitt, granskuddsirup og grønn chartreuse, lever drinken "Skogis 2.0" opp til sitt navn. Signert av proffbartenderen og drinkbokforfatter Bella Porcile. 

INGREDIENSER

(1 drink)

3 cl økologisk akevitt
2 cl grønn chartreuse 
2 cl granskuddsirup (hjemmelaget) 
3 cl sitronjuice 
2 cl granskuddtonic 
1 stk grankvist eller vinduslav 

Granskuddsirup 
2 dl vann 
2 dl sukker 
2-3 dl granskudd 

...

SLIK GJØR DU DET 

Granskuddsirup 
Skyll granskuddene godt. Sørg for å fjerne kvist og insekter.

Kok opp en kjele med vann. Tilsett granskuddene, senk varmen og la det småkoke i ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles i 1 time.

Sil granskuddene bort fra væsken. Oppbevar væsken i en kjele og tilsett sukker. Kok til det blir sirupsaktig konsistens i ca. 45 minutter på middels varme. Hell det i en glasskrukke og la det avkjøles. Oppbevar i romtemperatur. 
 
Skogis 2.0 
Mål opp akevitt, chartreuse, granskuddsirup og sitronjuice i et highballglass.

Tilsett is og rør om.

Topp med granskuddtonic og mer is om nødvendig. Pynt med en grankvist. 
 
Server!