RØDSPETTERULLADER MED PEPPERROT, ASPARGESBØNNER OG KLARET SMØR

Publisert av: Lena Unger, 30.04.2018

Erik Hammar, som ble kåret til Sveriges mesterkokk i 2018, presenterer en av oppskriftene fra kokeboken «Min franska matresa». Dette er en av bokens enklere oppskrifter, som du uten problemer kan mekke sammen en vanlig hverdag etter jobb. Hvit fisk, klaret smør og pepperrot – klassisk og knallgodt!

Foto: Frida Wismar

Ingredienser

Rødspetterullader (4 porsjoner)
600 g rødspettefilet
250 g smør
1 potte dill, finhakket
flaksalt
nymalt sort pepper

Tilbehør
200 g aspargesbønner
200 g pillede reker (kan utelates)
2 dl frisk pepperrot, revet

SLIK GÅR DU FREM

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Ha smøret i en kasserolle og smelt det på middels varme. Salte og pepre rødspettefiletene, og rull dem sammen til rullader. Legg rulladene i en ildfast form, og hell over klaret smør. Strø over dill, og bak fisken i ovnen i ca. 15 minutter.

Rens bønnene. Kok opp lettsaltet vann, og kok bønnene i ca. 3 minutter til de er myke.

Legg bønnene på fire tallerkener, og legg fisken ved siden av. Øs over rikelig med smørsjy fra den ildfaste formen, og topp med reker og pepperrot. Serveres med kokte poteter.

RELATERTE PRODUKTER

Liknande läsning