RØDSPETTERULLADER MED PEPPERROT, ASPARGESBØNNER OG KLARET SMØR

Erik Hammar, som ble kåret til Sveriges mesterkokk i 2018, presenterer en av oppskriftene fra kokeboken «Min franska matresa». Dette er en av bokens enklere oppskrifter, som du uten problemer kan mekke sammen en vanlig hverdag etter jobb. Hvit fisk, klaret smør og pepperrot – klassisk og knallgodt!
Foto: Frida Wismar
Ingredienser
Rødspetterullader (4 porsjoner)
600 g rødspettefilet
250 g smør
1 potte dill, finhakket
flaksalt
nymalt sort pepper
Tilbehør
200 g aspargesbønner
200 g pillede reker (kan utelates)
2 dl frisk pepperrot, revet
SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 175 grader varmluft.
Ha smøret i en kasserolle og smelt det på middels varme. Salte og pepre rødspettefiletene, og rull dem sammen til rullader. Legg rulladene i en ildfast form, og hell over klaret smør. Strø over dill, og bak fisken i ovnen i ca. 15 minutter.
Rens bønnene. Kok opp lettsaltet vann, og kok bønnene i ca. 3 minutter til de er myke.
Legg bønnene på fire tallerkener, og legg fisken ved siden av. Øs over rikelig med smørsjy fra den ildfaste formen, og topp med reker og pepperrot. Serveres med kokte poteter.