RÅRAKA MED LØYROM

Publisert av: Karin Cushing, 01.05.2014

Den svenske klassikeren råraka er en potetkake med tilbehør, og denne varianten med løyrom og pepperrotrømme er en fantastisk god forrett til festlige lag. Oppskriften kommer fra det svenske kokkelandslagets kokebok «Kung i köket».

INGREDIENSER

4 porsjoner
2 bakepoteter
1 ts salt
hvit pepper etter smak
smør

Tilbehør:
200 g løyrom, avrent i kaffefilter over natten
2 dl rømme, avrent i kaffefilter over natten
1 dl pepperrot, skrellet og pakket i fuktig papir
1 rødløk, skrellet og finhakket
1 bunt dill i små kvaster
1 sitron
salt og pepper 

SLIK GÅR DU FREM

Rasp potetene grovt. Tilsett salt og pepper, og masser det godt inn i potetene.

Varm opp en stekepanne. Ha i litt smør, og tilsett potetene. Bruk baksiden av en skje til å trykke ut massen til en tynn pannekake, og stek den gyllenbrun. Snu og stek den på den andre siden. Ta opp potetkaken, og legg den på en rist.

Servering:
Varm ovnen til 200 grader. Varm rårakene og legg dem på tallerken. Bland rømme med pepperrot, og smak til med salt. Form løyromen til små egg ved hjelp av en våt skje, og gjør det samme med rømmen. Legg løk ved siden av, og strø over dill og revet sitron. Til slutt varmer du stekesmøret og heller det over råraken.  Denne enkle løyromretten er noe av det beste du kan tenke deg. God mat bygger på gode råvarer.

Relaterte produkter

LES OGSÅ

Ved å klikke på «Aksepter alle» samtykker du til at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: funksjonalitet, statistikk og markedsføring.