Råbiff med tartarsaus & shoestring fries

Publisert av: Lena Unger, 29.04.2022

Presentert av:  


En luksuriøs oppskrift hvor kjøttet står i fokus er Sebastian Gibrands steak tartare. Her får råbiffen selskap av godt tilbehør som tartarsaus og shoestring fries. Kanskje en forrett til neste middagsselskap?

Ingredienser

(4 porsjoner)

Råbiff

600 gr bifflår
Salt
Pepper
Olivenolje
Vann

Tartarsaus
1 eggepomme
1 ss kapers
2 ss dijonsennep
2 ss cornichons, finhakket
1 ss sjalottløk, finhakket
3 dl matolje
1 ts worcestershiresaus
Tabasco
Salt

Shoestring fries
4 stk poteter
Olje til fritering
Salt

Til servering
Smørbrødkarse
Olivenolje
Sort pepper
Persilleblader
Flaksalt

SLIK GJØR DU

Kvern kjøttet i en kjøttkvern. Legg i en bolle. Bland kjøttet med vann, olje, salt og pepper.

Lag tartarsausen ved å blande eggeplomme, kapers, sennep, agurk og løk. Tilsett olje i en fin stråle mens du visper. Fortsett til sausen har riktig konsistens. Smak til med salt, worcestershiresaus og tabasco.

Skjær potetene i tynne skiver med en mandolin. Strimle deretter skivene med kniv i ca 2x2 mm tykke stenger. Skyll potetene under rennende vann til vannet ikke lenger er grumsete. Tørk av med et håndkle. Varm opp frityrolje til 175 grader. Stek potetene gylne og legg på papir.

Form kjøttet til biffer ved hjelp av en stansering. Smør på tartarsaus. Topp med poteter og urter. Avslutt med olivenolje og litt sort pepper.

RELATERTE produkter

LES OGSÅ

Ved å klikke på «Aksepter alle» samtykker du til at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: funksjonalitet, statistikk og markedsføring.