Louise Johansson, Sveriges første Mästerkock, er ekspert på oppskrifter som krydrer hverdagen. Her byr hun på lekker pasta med fylt kyllingfilet og kantareller. Ett tips er å blande pastaen i sausen før servering. Da blir retten både mer kremet og velsmakende.
INGREDIENSER
4 porsjoner
4 kyllingfileter
1 potte salvie, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 parmesanost, revet (spar litt til pynt)
3 dl kantareller, tørket (evt. ferske i sesong)
0,5 gul løk, finhakket
3 dl kremfløte (ev. matfløte)
500 g linguini
2 ss olje + 3 ss smør til steking
Salt
Nymalt sort pepper
SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 130 grader. Skjær en lomme på langsiden av hver kyllingfilet og fyll lommen med salvie, hvitløk og parmesan. Krydre med salt og pepper.
Stek kyllingfiletene på høy varme i matolje til de får farge. Legg dem i en ovnsfast form og stek filetene i ovnen til de har en kjernetemperatur på 68 grader.
Kok pastaen i henhold til anvisningen på pakken.
Hvis du bruker tørkede kantareller, forveller du dem før steking. Smørstek kantarellene til de får en gyllen farge. Tilsett gul løk. Hell i fløte og la det koke i 5 minutter til sausen er kremet. Smak til med salt og pepper.
Rør pastaen inn i kantarellsausen og legg opp på tallerkener. Skjær kyllingfiletene i skiver og legg over. Pynt med salvieblad og høvlet parmesan.